Emadepäeva eel kondiitri silmade läbi: üleöö läks hullumajaks

Copy

"Heas mõttes hullumaja – selleks me küll valmis ei olnud. Üleöö läks hullumajaks," võttis kiirelt ja hetkeks mahti telefonitoru vastu võtta saanud osaühingu Magusatuba juhataja Kristi Veldemann emadepäeva eelse nädalavahetuse kokku.

"Tassikoogid, kringlid, tordid – ostetakse väga palju. Kõik see hakkas juba reedel pihta," kirjeldas Veldemann päeva enne emadepäeva. Tema sõnul sõidavad paljud nädalavahetuseks maale, mistõttu oli maiustamist juba reedeks tellitud.

Küsimuse peale, kui palju torte nad emadepäeva eel kahe päeva jooksul meisterdanud on, jäi Veldemann esialgu mõttesse. "Pole halli aimugi. Lett on pidevalt tühi," tõdes ta. Eile olevat ta kokku lugenud 60 torti. "Meie jaoks on see meeletu kogus," ütles Veldemann ja selgitas, et kuna iga tort on omanäoline ja käsitöö, siis jääb koguni abikätest puudu. "Hetkel tundub, et me ei jaksa nii palju pakkuda, kui soovitakse."

Küll aga rõõmustas Veldemanni suur huvi nende kondiitriäri hõrgutiste vastu. Olid ju nemadki kuu aega koroonakriisi tõttu suletud. "Üllatavalt tore, kuidas rahvas ootas meid," rõõmustas ta.

"Olime ju kuu aega täitsa suletud, kliendid kadusid päeva pealt. Nüüd on nad päevaga tagasi," lisas Veldemann, kelle sõnul tehti kondiitriäri uksed klientidele uuesti valla selle nädala algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles