Nädala number. 61 või 0

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Terviseameti andmetel pole viimase 15 päeva jooksul Viljandimaale ühtegi koroonahaiget lisandunud.
Terviseameti andmetel pole viimase 15 päeva jooksul Viljandimaale ühtegi koroonahaiget lisandunud. Foto: Kenno Soo

Neljapäevasest «Aktuaalsest kaamerast» selgus ­ootamatult, et Viljandimaal pole COVID-19 diagnoositud mitte 23 inimesel, nagu oli seni terviseameti andmetest teada, vaid 84-l. Nimelt ei suudetud märtsi keskel, kui kriis alles algas, proove piisaval hulgal võtta ning palju diagnoose panid perearstid kliiniliste näitajate ja taustateadmiste põhjal laboratoorse kinnituseta.

Eriti ohtralt oli selliseid juhtumeid Harju, Saare ja Viljandi maakonnas. Kahe esimesena mainitu puhul on see loogiline, Viljandimaa kohta aga head seletust ei ole. Kui uskuda Tartu ülikooli professori Ruth Kalda hüpoteesi, et maakohtades elavatel inimestel võis olla keeruline minna Viljandisse proovipunkti, tuleks vastata ka küsimusele, miks seda probleemi ei tekkinud Pärnu- või Virumaal.

Õigupoolest ei tea keegi, kas neil 61-l perearstilt diagnoosi saanud patsiendil ka COVID-19 oli. Märksa olulisem number, mida sellest nädalast meelde jätta, on 0. Just nii palju positiivseid analüüsivastuseid on siin olnud kahe nädala jooksul. See näitab, et oleme hästi hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles