Vabatahtlikuks muudetud riigieksamit soovitakse siiski teha

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Kuigi see on vabatahtlik, teeb usutavasti enamik gümnasiste eksameid. Neid on tänavu kaks: eesti keel ja matemaatika. Pildil on eelmise aasta lõpueksami sooritajad Viljandi gümnaasiumis.
Kuigi see on vabatahtlik, teeb usutavasti enamik gümnasiste eksameid. Neid on tänavu kaks: eesti keel ja matemaatika. Pildil on eelmise aasta lõpueksami sooritajad Viljandi gümnaasiumis. Foto: Marko Saarm

Valitsuse otsuse kohaselt on sel aastal riigieksamite sooritamine abiturientidele vabatahtlik. Viljandi gümnaasiumi direktori ja abiturientide endi sõnul soovib lõviosa siiski eksameid sooritada, sest ülikooli astumiseks võib seda vaja minna.

Viljandi gümnaasiumi direktori Ülle Matsini sõnul saab eksamist loobujate hulga teada küll alles järgmisel nädalal, kuid kooli juhtkonna teada soovib enamik õpilasi riigieksamit siiski sooritada.

«Me oleme õpilastele öelnud, et nad ikkagi väga põhjalikult mõtleksid enne, kui nad loobumiskirja saadavad,» lisas Matsin.

Eksamite vabatahtlikuks muutmine oli ajendatud sellest, et õppijad, kellele distantsõpe ei ole sobinud, ei satuks halba olukorda ega jätaks kooli lõpetamata. «Arvan, et pinge on eksamist sellega välja lastud,» nentis Ülle Matsin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles