Väärikad saavad lõputunnistuse aktuse asemel postkastist

Margus Haav
, reporter
Copy
Väärikate ülikoolil on käinud palju põnevaid külalisi. Sünoptik Ele Pedassaar alustas oma loengut pillimänguga.   
Väärikate ülikoolil on käinud palju põnevaid külalisi. Sünoptik Ele Pedassaar alustas oma loengut pillimänguga.   Foto: Elmo Riig

Viljandi väärikate ülikooli õppeaasta lõpeb tänavu tavatult. Eriolukord tõmbas kriipsu peale aprilli ja maisse plaanitud loengutele ning ka lõputunnistust ei saa õppurid aktusel, vaid see tuleb igaühele postiga koju.

"Kui ülikoolides on põhiosa üle viidud e-õppesse, siis väärikatele seda siiski ei korralda," rääkis väärikate ülikooli eestvedaja Piret Aus. "Kahju, et lõpuaktus ära jääb. See oli plaanitud teisipäevaks, 12. maiks koos viimase loenguga. Nüüd saadame tunnistused koju." 

Viljandi väärikate ülikooli registreeris ennast 250 õppurit ja lõputunnistus antakse neile, kes on osalenud vähemalt kolmveerandil loengutest. Tunnistuse saab seega paarsada osalejat.

"Eks mul tunded ole kahetised," lausus Aus. "Kevaditi on tore väärikatele silma vaadata ja soovida neile taas head suve ja seda, et nad liiguksid palju aias ning kasvataksid kapsaid ja lapselapsi. Olen mõnega nendest kas telefoni või e-kirja teel rääkinud. Kavatseme sügisel uuesti alustada ja kevadel ära jäänud teemad võtame sügisel järgi. On kurb, et me pole kokku saanud, kuid saame ju kõik aru, et tegu on kõige suurema riskirühmaga."

15. mail avatakse kultuuriakadeemia koduleheküljel elektrooniline registreerimine Viljandi väärikate ülikooli uueks õppeaastaks. Vastu võetakse 250 elukestvat õppijat. 2020/2021. õppeaasta avaloeng on 15. septembril kell 16 Sakala keskuse suures saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles