Teatrid asuvad koos aktsiooni  

Margus Haav
, reporter
Copy
Ugala teatrit esindab ühisaktsioonis näitleja Aarne Soro.
Ugala teatrit esindab ühisaktsioonis näitleja Aarne Soro. Foto: Heigo Teder

Reedel, 8. mail kell 19 algavas otseülekandes loevad Eesti teatrid koos ette lühinäidendi "Eesti teatri päästmine". Seda esitavad Tartu Uue Teatri, Endla, Ugala, Rakvere teatri, Vanemuise, Tallinna Linnateatri, Vene teatri, Kanuti Gildi Saali, STL-i, VAT Teatri, Piip ja Tuut Teatri ja e⁻lektroni ühendatud jõud. Ugalat esindab aktsioonis näitleja Aarne Soro.

Ühel septembripäeval 2019, kui räägiti veel teatri üleproduktsioonist, kirjutasid neli näitekirjanikku "Draama" festivalil lühinäidendi düstoopilisest õhtust, kui kõigi teatrite uksed on ootamatult suletud. Sel päeval koguneb Pärnus Endla teatri ees neli inimest, kes otsustavad head kriisi mitte raisku lasta ning Eesti teatri uuesti luua, alustades ideaalsest näitlejast.  

"Eesti teatri päästmine" kantakse üle Pärnust, Viljandist, Tartust, Rakverest ja Tallinnast. Ülekannet saab vaadata siin.   

Aktsioon tuleb vaatamisele ainult üheks korraks, järelevaatamise võimaluseta. Näidendi autorid on Piret Jaaks, Urmas Vadi, Mart Aas ja Ott Kilusk. Üritust koordineerib Ivar Põllu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles