Ugala on ettevalmistusrežiimil

Margus Haav
, reporter
Copy
Ugala teatri kunstiline juht Tanel Jonas loodab, et varsti taastub selline ühiskonnakorraldus, et inimesed tohivad saalis kokku saada ning teatri- ja kinokunsti nautida.
Ugala teatri kunstiline juht Tanel Jonas loodab, et varsti taastub selline ühiskonnakorraldus, et inimesed tohivad saalis kokku saada ning teatri- ja kinokunsti nautida. Foto: Heigo Teder

Ugala loominguline juht Tanel Jonas ütleb, et kuigi publik teatrisse praegu ei pääse ja näitlejatel pole võimalik isegi proovi teha, on teatrirahvas hooajaeelsel ettevalmistusrežiimil. Teada on sügisel algava hooaja uued lavastused. Kas suvel publiku ette pääsetakse, on veel lahtine.

Tanel Jonas, Ugala teater on olnud kodusel režiimil 13. märtsist. Mida see tähendab?

Me teeme plaane, kuidas hakkame käituma siis, kui eriolukord lõpeb. Saame mõelda sellele, milline on meie esimene, milline teine plaan. Kas me suvelavastust saame mängida? Millised on need lavastused, millega sügisel publiku ette tuleme?

Terve maja oli aprillis puhkusel, et saaksime järgmiseks hooajaks valmistuda. Suveks jäi ka natuke puhkust alles. Teeme mitmesuguseid väikesi asju, et mõõk rooste ei läheks. Lugesime Kadri Lepa lasteraamatu lõikudena ette, järge ootab enda koostatud teatriviktoriin, mille küsimusi loevad näitlejad ette. Jagame kultuurisoovitusi.

Loodan väga, et meie trupi liikmed loevad, mõtlevad, võib-olla harjutavad natuke ja teevad trenni. Sportlased nimetavad seda hooajaeelseks ettevalmistuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles