Lindude pesitsusrahu nõutakse Viljandis jalgratastel, Tallinnas autodega

Margus Haav
, reporter
Copy
Iga linnuliik eelistab oma eripärast pesakohta ja kasutab liigile ainuomast pesaehitamise viisi. 
Iga linnuliik eelistab oma eripärast pesakohta ja kasutab liigile ainuomast pesaehitamise viisi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Teisipäeval, 5. mai õhtupoolikul korraldab keskkonnaaktivistide organisatsioon Extinction Rebellion Tallinn aktsiooni, millega palutakse vabariigi valitsusel kehtestada üleriigiline linnurahu. Viljandis on kogunemine Grand Hotel Viljandi esises parklas kell 17, sealt on plaanis liikuda ratastel edasi, sõita mööda linna ning tähistada uut elu ja kevadet. 

"Pesitsusrahu nõutakse seekord kahes linnas, lisaks Tallinnale Viljandis," rääkis Terje Põvvat, kes on üks Viljandi aktsioonis osalejaid. Tema kinnitusel on politseilt luba küsitud ning ratturid liiguvad kümnest inimesest koosnevas rühmas, hoides kahemeetrist vahet.

Kohaletulijatel palutakse kaasa võtta kiiver, kaunistada sõidukeid temaatiliselt ja lasta  fantaasial lennata. Korraldajate teatel tuleb suurendada kodanike teadlikkust. Neile jääb arusaamatuks, miks plaanib riigimetsa majandamise keskus koroonakriisi ja lindude pesitsemise ajal raiuda üraskitõrje käigus Eestis metsa tuhandel  hektaril.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles