Politseinikud tabasid seitse purjus juhti, üks puges karistuse hirmus voodi alla (1)

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Puhumisreid. Joove. Pilt on illusatratiivne.
Puhumisreid. Joove. Pilt on illusatratiivne. Foto: Marko Saarm

Volbriööga alanud pikk nädalavahetus tõi politseile Viljandimaal 57 väljakutset ning teiste juhtumite seas paistab silma Õisus liikvel olnud joobekahtlusega juht, kes peitis end korravalvurite eest kodus voodi alla.

Suurem osa väljakutsetest oli seotud alkoholi tarbimise ja 2 + 2 reegli eiramisega. Neljal korral said korrakaitsjad väljakutse lähisuhtevägivalla pärast.

Viljandi politsei patrulltalituse juhi Silver Simuste sõnul tabati enamik rikkujaid liiklusjärelevalve käigus. Kodaniku vihje peale alustati väärteomenetlust 1. mai õhtul Loodi lõkkekoha juures, kuhu oli kogunenud purjus seltskond, nende hulgas alaealised, ning tunnistaja sõnul juhtis autot joobnu. Ohu kõrvaldamiseks Simuste sõnul sõiduk teisaldati.

Sama päeva hilisõhtul sai politsei teate Õisus liikuvast juhtimisõiguseta joobekahtlusega sõidukijuhist. Karistuse hirmus põgenes mees koju ja peitis enese voodi alla, kust politseinikud ta leidsid ja toimetasid väärteo menetluse alustamiseks jaoskoda. Kõigi asjaolude selgumiseni jääb mees karistust ootama.

Viiratsi alevikus tabati 2. mail kell 2.15 alkoholiga patustanud roolikeeraja ning kell 5.09 sama aleviku Sakala tänaval alkoholi piirmäära ületanud juht.

3. mai öösel kell 1.38 kõrvaldati Viljandis Tartu tänav 119 juures roolist kriminaalses joobes juht.

2. mail kell 20.50 teatas kaasliikleja Viljandist Olustvere poole sõitvast joobekahtlusega autojuhist. Seda sõidukit politseil tabada ei õnnestunud.

3. mail kell 11.26 tuli politsei sekkumise tõttu mopeedijuhtimisest loobuda Võhmas liigelnud purjus juhil.

Silver Simuste ütles, et politseipatrull tegi pikal nädalavahetusel tublit tööd, et joobes juhte tabada. "Volbriöö oli politsile küll rahulik, aga näha on, et inimesed on kriisist ja piirangutest väsinud," lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles