Viljandimaalt on esitatud 55 aasta õpetaja kandidaati

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandimaalt on esitatud 55 aasta õpetaja kandidaati.
Viljandimaalt on esitatud 55 aasta õpetaja kandidaati. Foto: Kuvatõmmis

Haridus- ja teadusministeerium tunnustab aasta õpetaja galal "Eestimaa õpib ja tänab" viimase kolme aasta silmapaistvamaid haridustöötajaid ja -toetajaid. Viljandimaalt on 13 kategoorias tunnustamiseks esitatud kokku 55 inimest.

Haridus- ja teadusministeeriumi kodulehel on kirjas, et tunnustatakse neid inimesi, kelle viimase kolme aasta töö on olnud teistele eeskujuks, kes panustavad õppurite arengu toetamisse, koostöösse ning uueneva õpikäsituse elluviimisesse õppeasutustes. 

Viljandimaalt on aasta lasteaiaõpetajaks esitatud neli, aasta klassiõpetajaks kuus, aasta klassijuhatajaks 12, aasta põhikooli aineõpetajaks viis, aasta gümnaasiumiõpetajaks viis, aasta kutseõpetajaks kolm, aasta tugispetsialistiks kuus, aasta huvialaõpetajaks kuus, aasta õppeasutuse juhiks viis, aasta tugispetsialistiks seitse, aasta haridusteoks kaks ja aasta hariduse sõbraks kaks kandidaati. Kandidaate saavad esitada kõik inimesed ja organisatsioonid.

Alates sellest aastast määratakse riiklik hariduspreemia lisaks senistele kategooriatele ka huvialaõpetajale ja senise ühe asemel antakse välja kuni kolm haridustöötaja elutööpreemiat.

Pärast kandidaatide esitamise lõppemist alustavad parimatest parimate väljaselgitamiseks 12 kategoorias tööd piirkondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon. Need esimese astme komisjonid esitavad kooliaasta lõpus nominendid riiklikule hariduspreemiate komisjonile, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad. Augustis koguneb riiklik komisjon, kes selgitab välja kõikide kategooriate laureaadid.

Vabariigi valitsus määrab kuni kolm riiklikku haridustöötaja elutööpreemiat suurusega 65 000 eurot ning lisaks kümne kategooria parimatele riikliku hariduspreemia suurusega 10 000 eurot, mis antakse üle igasügisesel aasta õpetaja galal. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja haridusasutuse aasta teo laureaate. Tunnustusürituse eestvedajad on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti haridustöötajate liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles