Gümnasistidel on ka sel aastal plaanis prügijooks

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi gümnaasiumi õpilasesindus plaanib ka sel aastal korraldada prügijooksu. Pilt on tehtud mullusest üritusest, millest võttis osa ka president Kersti Kaljulaid.
Viljandi gümnaasiumi õpilasesindus plaanib ka sel aastal korraldada prügijooksu. Pilt on tehtud mullusest üritusest, millest võttis osa ka president Kersti Kaljulaid. Foto: Marko Saarm

Viljandi gümnaasiumi õpilasesindusel oli tänavugi mai algul plaanis gümnasistide nädal. Enamik selle üritusi jääb nüüd mõistagi ära, kuid prügijooks ehk plogging on kavas korraldada varasemast natuke teistmoodi.

Õpilasesinduse president Kristiina Uus ütles, et kui kooli juhtkonnalt saadakse nõusolek, tuleb prügijooks 13. mail. "See näeks välja niimoodi, et inimesed ise valivad piirkonna ja käivad selle läbi. Meie poolt on koht, kuhu prügi tuua, et meil oleks asjast ülevaade. Inimesed saavad pilte üles laadida ja võimalik, et hiljem anname ka pisikesed meened."

Selleks et prügistatud paigad puhtaks teha, on õpilasesindus palunud sotsiaalmeedias nendest teada anda. "Prügi on meil ikka. Isegi siin eriolukorra ajal tahaks, et kõik oleks puhas. Kui inimesed on näinud, kus hakkab prügi eriti silma, siis ootame väga, et nad annaks sellest teada," lausus Uus.

Leitud kohtadest saab teada anda Viljandi gümnaasiumi õpilasesinduse Facebooki lehe postkasti või üleskutsepostituse kommentaariumi.

Uus selgitas, et prügikoristusjooks tähendabki seda, et mingis kindlas piirkonnas joostakse ringi ning kui prügi märgatakse, pistetakse see kotti ja toimetatakse sinna, kuhu see käib. Möödunud aastal korraldati seda esimest korda ja tema sõnutsi läks väga hästi. "Meil oli kõvasti rohkem osalejaid, kui olime plaaninud, üle 100. Ette olid antud kindlad rajad ja igal rajal oli oma juht, teiste seas näiteks Kaspar Taimsoo ja Karl Robert Saaremäe. Ka president oli kohal."

Gümnasistide nädalal on varem aset leidnud jalgrattasõit "Velokulg" ja Lennukitehase angaaris välikino. Neid tänavu ei tule. Kui aga võimalik, on õpilasesindusel plaanis korraldada veel ööorienteerumine, mida saab teha ka nii, et inimesed omavahel kokku ei puutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles