Raamatukogu direktor: inimesed tegelikult armastavad lugeda

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi tõdeb, et kriisi ajal on tagasi tulnud need kliendid, kel varem polnud aega lugemisega tegelda.
Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi tõdeb, et kriisi ajal on tagasi tulnud need kliendid, kel varem polnud aega lugemisega tegelda. Foto: Elmo Riig

Viljandi raamatukogu on küll suletud, kuid sellegipoolest on töötajatel käed-jalad tööd täis. Raamatukogu pakub palju võimalusi meelelahutuseks ning raamatud laenutamata ei jää: lugejal tuleb need lihtsalt internetis ette tellida. Sealjuures näitavad arvud, et inimesed on kriisi ajal hakanud palju rohkem lugema.

Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi, kas nüüd, kui on kehtestatud eriolukord ja inimesed kodust välja ei saa, on hakatud rohkem raamatuid laenama?

Jah. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on aprillis meil laenutatud tuhat raamatut rohkem. Neist paljud on kindlasti ka pikendused. Meie töö on ju korraldatud nii, et anname välja ainult varem reserveeritud raamatuid. See tähendab seda, et toome kõik need raamatud ülemistelt korrustelt alla esimesele ning anname sealt välja. Teeme praegu päris palju transporditöölise tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles