Ööpäevaga lisandus ainult 5 positiivset testi. Viljandimaal nakatunute arv sama

Alice Lokk
, reporter
Copy
Ööpäevaga lisandus viis positiivset testi. Viljandimaal on nakatunute arv sama. Pildil proovivõtupunkt Tartus.
Ööpäevaga lisandus viis positiivset testi. Viljandimaal on nakatunute arv sama. Pildil proovivõtupunkt Tartus. Foto: Sille Annuk

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1031 Covid-19 proovi, millest viis ehk 0,5 protsenti osutusid positiivseks.

Terviseamet andis teada, et rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus 3 positiivset testi tulemusi Harju maakonda (kõik Tallinnas) ning Saare maakonda 2.

1. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 72 inimest, neist 7 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on tänaseks kokku väljakirjutatud 253 inimest, neist 6 viimase ööpäeva jooksul. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 52 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud 53 767  esmast testi, nendest 1 694 ehk 3,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti kodulehelt

Eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab Eestis 17. maini. Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2+2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused. Samuti on keelatud muuseumide ja muude näitusasutuste külastamine.

Viibimiskeeld kehtib avalikuks kasutamiseks mõeldud spordisaalides, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ja laste mängutubades.

Välijõusaalid ja vabaõhumuuseumid avatakse 2. mail, mil hakatakse lubama ka spordiürituste korraldamist õues.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles