Politseile möödus Viljandimaal volbriöö väga rahulikult

Alice Lokk
, reporter
Copy
Politseile möödus volbriöö Viljandimaal rahulikult.
Politseile möödus volbriöö Viljandimaal rahulikult. Foto: Arvo Meeks

Eriolukorras on avalikud kogunemised keelatud ning politsei loodab ka pühade ajal inimeste vastutustundlikkusele. Probleemide ennetamiseks on kevadpühal ja sellele järgneval nädalavahetusel väljas tavalisest suuremad politseijõud. Volbriöö möödus Viljandimaal politseile üllatavalt rahulikult.

Viljandi patrullitalituse välijuht Andrus Pulst ütles, et neljapäeva öö vastu reedet oli rahulik ning inimesed olid end üleval pidanud üle ootuste hästi. «Midagi erilist ei olnudki, pigem tavapärane õhtu,» märkis Pulst.

Öö jooksul oli kümme väljakutset. Pulsti sõnul tehti paaril korral lõket suuremas pundis, kui oleks tohtinud. Neil väljakutsetel tegi politsei selgitustööd. Pärast seda läksid inimesed laiali ja uusi teateid kogunemistest ei tulnud.

Ülejäänud väljakutsed olid tavapärased, mis puudutasid näiteks öörahu rikkumisi ja joobes isikuid. Üks neist toimetati ka kainenema.

59 korral kontrolliti sõidukijuhtide kainust, nendest ühel oli alkoholijoove. Tabati ka üks kiiruse ületaja.

Pulsti sõnul inimesed volbriööl ikka lõket tegid, kuid peamiselt oma pereringis. Ta ei osanud tänavust volbriööd võrrelda mullusega, kuid täheldas, et nii sõidukeid kui inimesi liikus väga vähe ja ülearust sebimist polnud. «Taluõedel ikka lõkkeid oli, aga õnneks suuri kogunemisi ja külapidusid polnud,» märkis ta.

Pulst nentis, et kuigi volbriöö läks hästi, on päevad juba pikemad ja ei saa prognoosida, mis nädalavahetusel ees ootab.

Välijuhi sõnul on Viljandimaal inimesed end kriisi ajal hästi üleval pidanud ning järginud 2 + 2 reeglit. «Sama võib öelda ka eelnenud õhtute kohta. Kui sõita linna ümbruses ja maakonnas ringi ning kolme tunni jooksul pole näha ühtegi sõidukit, siis võid tõdeda, et on tõesti väga vaikne.»

Küsimusele, kas soojemate ilmade saabudes võib karta, et ka politseil on rohkem tööd, vastas Pulst jaatavalt. «Inimesed on juba väsinud eriolukorrast ning tahavad rohkem liikumis- ja suhtlemisvabadust. Ka neljapäevasest jutuajamisest tuli välja, et olukord on liiga kaua kestnud ning inimesed tahavad koos olla, rääkida ja võib-olla alkoholi juua,» rääkis Pulst. «Kui neile olukorda selgitada, siis üldjuhul saadakse ikka aru.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles