Sööme sõnu. Lihtne ja kuninglik

Üllar Priks
, reporter
Copy
Burgundia pada kartuli-bataaditambiga
Burgundia pada kartuli-bataaditambiga Foto: Erakogu

Mask ees või mitte, suvi tuleb nagunii. Pole kaugel päevad, mil kaaskodanikega turvalist vahet hoides saab turult värskeid kartuleid ja kulla hinnaga kukeseeni soetada. Kardulas ja seenesoust on ju eestlase põhiõigus. Ühest küljest on see lihtne klassika, aga kui kokal on raatsimist toitu armastusega teha, on maitsvad variatsioonid vormistamise küsimus.

Praegu on kukeseente suvetuurini siiski veel tiba aega, aga šampinjone leidub iga poe riiulil. Et kaste tuleks maitsvam, ärgem piirdugem jahu ja veega, ning et kahvatu kartul taldrikul krabajat ei saaks, saatke teda võimalusel toetama värvikas bataat. Ports on uhkem, maitse põnevam ning pudru ja sousti duo võib kohe ümber nimetada Burgundia paja ja köögiviljatambi koosluseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles