Skip to footer
Saada vihje

Sööme sõnu. Lihtne ja kuninglik

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burgundia pada kartuli-bataaditambiga

Mask ees või mitte, suvi tuleb nagunii. Pole kaugel päevad, mil kaaskodanikega turvalist vahet hoides saab turult värskeid kartuleid ja kulla hinnaga kukeseeni soetada. Kardulas ja seenesoust on ju eestlase põhiõigus. Ühest küljest on see lihtne klassika, aga kui kokal on raatsimist toitu armastusega teha, on maitsvad variatsioonid vormistamise küsimus.

Praegu on kukeseente suvetuurini siiski veel tiba aega, aga šampinjone leidub iga poe riiulil. Et kaste tuleks maitsvam, ärgem piirdugem jahu ja veega, ning et kahvatu kartul taldrikul krabajat ei saaks, saatke teda võimalusel toetama värvikas bataat. Ports on uhkem, maitse põnevam ning pudru ja sousti duo võib kohe ümber nimetada Burgundia paja ja köögiviljatambi koosluseks.

Kommentaarid
Tagasi üles