Võrkpalli eurohooaeg kuulutati lõppenuks, Kuld- ja Hõbeliiga jäävad ära

Priscilla Õmblus
Copy
Sarnaselt teistele spordialadele ootavad ka võrkpalli ees ähmased ajad. Euroopa Võrkpalliliit (CEV) kuulutas tänavused eurosarjad ja Euroopa liigad lõppenuks.
Sarnaselt teistele spordialadele ootavad ka võrkpalli ees ähmased ajad. Euroopa Võrkpalliliit (CEV) kuulutas tänavused eurosarjad ja Euroopa liigad lõppenuks. Foto: Tairo Lutter

Euroopa võrkpalli konföderatsioon (CEV) andis teada selle nädala algul juhatuse koosolekul vastuvõetud otsusest kuulutada Euroopa võrkpallisarjad ja liigad lõppenuks. Ühtlasi tähendab see, et Eesti meeskonnal jäävad sel suvel Kuldliigas ja naiskonnal Hõbeliigas mängud mängimata.

Eesti meestekoondise kandidaatide hulka kuulub tänavu ka Viljandist pärit Silver Maar ning naistekoondise uus peatreener Lorenzo Micelli valis võistkonna 22 mängija sekka Viljandist pärit Anu Ennoki, Kristiine Miileni ja Kristel Moori. Kehtiva eriolukorra tõttu võistkonnad mais küll kokku ei tule ja praegu harjutavad mängijad individuaalse kava järgi.

Eesti võrkpalli liidu teatel pidanuks rahvusmeeskond suve esimesel poolel taas osalema Euroopa Kuldliigas ja rahvusnaiskond Hõbeliigas. Nüüd, kui sai ametlikult kinnitust, et kumbki liiga ei toimu, tulevad meie rahvuskoondised esialgse plaani kohaselt kokku suve keskel. Naiskond peaks augustis ja septembris pidama Euroopa meistrivõistluste valiksarja mänge, aga kui see pole võimalik, tulevad need mängud järgmise aasta jaanuaris.

Kõik eurosarjad kuulutati lõppenuks ning 80 protsenti auhinnarahast jagati klubide vahel ära. Eestlastest olid eurosarjades kõrgete kohtade nimel võitlemas Oliver Venno, kes vedas oma koduklubi İstanbuli Galatasaray taas CEV Cupi poolfinaalini, ja Robert Täht, kes oli Itaalias Perugia klubiga jõudnud Meistrite liigas veerandfinaali.

Kevadel toimuma pidanud noorte Euroopa meistrivõistluste valiksarjad peetakse võimaluse korral suve teisel poolel. Rannavõrkpalli maailmakarikasarja etappe suve esimesel poolel samuti ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles