Aasta ettevõtlusõpetaja töötab Viljandi gümnaasiumis

Priscilla Õmblus
Copy
Kolmapäeval valiti Eesti parim õpilasfirma ja aasta ettevõtlusõpetaja. Parimaks ettevõtlusõpetajaks tunnistatud Külli Hiiemäe-Metsar töötab Viljandi gümnaasiumis.
Kolmapäeval valiti Eesti parim õpilasfirma ja aasta ettevõtlusõpetaja. Parimaks ettevõtlusõpetajaks tunnistatud Külli Hiiemäe-Metsar töötab Viljandi gümnaasiumis. Foto: Elmo Riig

Kolmapäeval kuulutati 25. korda välja Eesti parim õpilasfirma, aasta ettevõtlusõpetaja ning Junior Achievement (JA) Eesti aasta mentori, vägeva vilistlase ja mitme teise eriauhinna saajad. Aasta ettevõtlusõpetaja tiitli pälvis Viljandi gümnaasiumi majandusõpetuse õpetaja Külli Hiiemäe-Metsar.

Parima õpilasfirma tiitli napsas tänavu veebivõistluse tulemusena Tallinna 21. kooli gümnasistide innovaatiline ettevõte EHA, kus valmivad käsitööna puidust, juhtmeta laualambid.

Noortel tuli läbida kaks vooru: aruanded ja vestlus žüriiga. Tavapäraselt on võistluse oluliseks osaks olnud ka stendivoor ja lavaesinemised. Õhtul toimunud veebigala avas president Kersti Kaljulaid ning parima õpilasfirma kõrval kuulutati välja ka aasta ettevõtlusõpetaja ning Junior Achievement (JA) Eesti aasta mentori, vägeva vilistlase ja mitme teise eriauhinna saajad.

Aasta ettevõtlusõpetajaks valitud Külli Hiiemäe-Metsar on noori innukalt juhendanud aastast 2013.

Aasta ettevõtlusõpetajaks valiti Viljandi gümnaasiumi õpetaja Külli Hiiemäe-Metsar.
Aasta ettevõtlusõpetajaks valiti Viljandi gümnaasiumi õpetaja Külli Hiiemäe-Metsar. Foto: Elmo Riig

JA Eesti aasta mentori tiitli pälvis Oleksiy Krasnoperkov, kes tavapäraselt tegutseb Southwestern Advantage'i koolitajana, kuid on tänavu teinud ka noortele müügikoolitusi ja personaalseid juhendamisi. JA Eesti vägev vilistlane 2020 on aktsiaseltsi Chemi Pharm tegevjuht Kristo Timberg, kes on aktiivselt kaasa aidanud JA Eesti tegemistele.

EHA esindab Eestit Euroopa parima õpilasfirma võistlusel, kus Eesti esindajad on 25 aasta jooksul toonud koju mitu esikolmikukohta, neist kolm esikohta.

Võistluse teise ja kolmanda koha hõivasid Tartu õpilasfirmad. Teise koha pälvis hambapastatablette valmistav Münt Hugo Treffneri gümnaasiumist ning kolmanda koha popkorni maitseaineid tootev õpilasfirma Pulbrimeistrid Tartu Jaan Poska gümnaasiumist. 

Õpilasfirmade pakutavate arvukate toodete ja teenuste hulka kuuluvad ka näiteks taaskasutatud moetooted, jalgratta akulaadija ja rahvamuusikaansambel. Kokku on sel õppeaastal registreeritud rekordiliselt 445 õpilasfirmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles