Tüliga langenud ebatsuugadest võivad saada järve äärde pingid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ebatsuugapalgid seisavad Viljandi Linnahoolduse laoplatsil. Lähiajal tuleb otsustada, kas neist saab suur jaanilõke või tehakse neist pinke ja mänguvahendeid.
Ebatsuugapalgid seisavad Viljandi Linnahoolduse laoplatsil. Lähiajal tuleb otsustada, kas neist saab suur jaanilõke või tehakse neist pinke ja mänguvahendeid. Foto: Marko Saarm

Enam kui neli aastat tagasi Viljandis Uuel tänaval mahavõetud ebatsuugade tüved vedelevad tänini virnas, sest mõttest teha neist valgusinstallatsioon ei saanud asja. Nüüd on asjatundjate hinnangul viimane hetk otsustada, kas puidust midagi teha või põletada need näiteks jaanilõkkes.

2016. aasta märtsis Uue tänava äärest mahavõetud vanade puude tüved seisavad Viljandi Linnahoolduse lao­platsil. 2700 euro eest linnale ostetud puutüvedest pidi tollase Ugala teatri video- ja valgusjuhi kunstniku Kristjan Suitsu käe all saama valgusinstallatsioon, mis taheti üles seada lossimägede nõlvale lambakoplisse. Suits andis tookord lubaduse, et viib mõtte vabatahtlikus korras ise ellu. Kunstnik hakkaski tööga pihta, palgid lõigati sobivalt pooleks, et need paremini kuivaksid, kuid siis sai selgeks, et kogu ettevõtmine on liiga kulukas. Eeskätt osutus kalliks selle taiese eksponeerimine ning töö lõpetati. Kristjan Suits meenutas, et seepeale tegi ta eskiisi, mille kohaselt pidanuks palkidest saama pingid Viljandi järve ümbruses. Need pidid olema kolmnurkselt lõigatud palkidest, mille vahele saaks paigaldada valgusriba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles