Viinaveata eestlasi on lauta tööle leida keeruline (27)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Linnamäe farmis on lüpsjatena ametis Ukrainast pärit (vasakult) Olga Barabei, Juri Barabei ja Nadia Kobeletskay.
Linnamäe farmis on lüpsjatena ametis Ukrainast pärit (vasakult) Olga Barabei, Juri Barabei ja Nadia Kobeletskay. Foto: Elmo Riig

Et ukrainlasi enam palgata ei ole võimalik, on Viljandimaa piimatootjad sobivaid asendajaid kodumaalt otsinud, aga seni tulutult.

Osaühingu Karpo juhataja Kalev Nurk, kellel on tulijatele isegi kortereid pakkuda, on kuulutanud ajalehtedes, töötukassas, CV Keskuses ja mujal, aga erilist tulemust saavutanud ei ole. «Tihti lõpeb jutt, kui märgin, et mul on alkoholiprobleemideta kollektiiv.»

Alkolembus on mureks

Kalev Nurk lõhnadega ja purjuspäi inimesi tööle ei luba. «Naljakas oleks Mustla Konsumi ümbert korjata alkolembeseid poisse, kelle ainukeseks kasulikuks tegevuseks on taaraautomaati plastpudelite toomine,» rääkis ta.

Mõningad on töövõimalusi uurinud töötukassa kaudu, aga tegelikult neil Nurga hinnangul huvi ametisse asuda ei ole. «Nad tahavad lihtsalt töötukassale näidata, et otsivad tööd. Teistele olen öelnud, et ainult telefonitsi ma ei kauple, et kirjutagu CV, aga see jääb tulemata,» kirjeldas Kalev Nurk.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles