Folgifestivali korraldajad ei kiirusta pidu ära jätma

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi pärimusmuusika festivali pealik Ando Kiviberg
 
Viljandi pärimusmuusika festivali pealik Ando Kiviberg  Foto: Elmo Riig

Kuigi kultuuriminister Tõnis Lukas avaldas esmaspäeval arvamust, et eeloleval suvel jäävad ära kõik rahvaüritused, kinnitas Viljandi pärimusmuusika festivali pealik Ando Kiviberg, et folgipeo korraldajad võtavad veel aega ning annavad asjadel võimaluse areneda.

"Meie peame oma otsuse tegema hiljemalt kaks kuud enne peo algust ehk 22. mail," lausus Kiviberg. "Me näeme, et olukord muutub iga päevaga, ning me ei tahaks võtta inimestelt lootust, et pidu siiski tuleb." 

Pealiku sõnul saab tänavu muidugi rääkida oludele kohandatud festivalist. 

"Selge on see, et tavapärast suurt rahvusvahelist pidu ei ole võimalik korraldada," rääkis Kiviberg. "Loomulikult on inimeste tervis kõige tähtsam."

28. Viljandi pärimusmuusika festival peaks aset leidma 23.–26. juulini. Festivali teema on "Kokkumäng".

"Kui tervishoiunäitajad seda lubavad, siis läheme samm-sammult edasi," rääkis kultuuriminister Tõnis Lukas esmaspäevasel valitsuse pressikonverentsil. "Mis puudutab etendusi ja kontserte, siis juunis neid ei toimu. Kui mais ja juunis suudame tõve seljatada ja näitajad seda võimaldavad, võib juulis ja augustis olla teine režiim. Siseüritused, sealhulgas kinod peaksid planeerima oma tegevuse alguse sügisesse. Suure publikuga üritused jäävad sel suvel ära."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles