Kaks Viljandi õpilasfirmat kandideerivad vabariigi parimaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Oma lemmikfirma poolt saab häält anda interneti vahendusel.
Oma lemmikfirma poolt saab häält anda interneti vahendusel. Foto: Kuvatõmmis

Kolmapäeva õhtul selgub veebigala vahendusel Eesti tänavune parim õpilasfirma. Finalistide seas on kaks Viljandi gümnaasiumis tegutsevat õpilasfirmat. Bello toodab looduslikku käsitöölimonaadi, inEsti jõudis finaali ökotoodete netilehega.  

Võistlust korraldava Junior Achievementi (JA) Eesti direktor Kersti Loor rääkis, et tänavu registreeriti rekordilised 445 õpilasfirmat. Finaali valiti nendest 24 paremat, kes peavad nüüd näitama suurepärast meeskonnatööd, arusaamist finantsidest, turundusest ja müügist ning ühtlasi jätkusuutlikkust pärisfirmana toimetulemiseks.

"Kolmapäeva jooksul tuleb noortel veebi vahendusel läbida veel kaks vooru ehk aruanded ja vestlus žüriiga, seejärel kuulutame võitjad välja," selgitas Loor.

Lisaks aasta parimale õpilasfirmale selguvad galal JA Eesti aasta ettevõtlusõpetaja, JA Eesti aasta mentor ning vägeva vilistlase autasude saaja. Parimaks tunnistatud ettevõte esindab Eestit Euroopa parima õpilasfirma võistlusel. Sellelt on Eesti esindajad 25 aasta jooksul toonud koju kolm esikohta ning mitu pjedestaalikohta.

Finaalis on kokku 24 õpilasfirmat, kes esindavad koole üle terve Eesti. Õpilasfirmade pakutavate toodete ja teenuste hulka kuuluvad näiteks hambapesutabletid, taaskasutatud moetooted, juhtmevaba lamp, rahvamuusika ansambel ja palju muud.

Oma lemmiku poolt saab häält anda siin. Eesti parim õpilasfirma selgitatakse seekord välja kahekümne viiendat korda, oludele sobivalt on kogu tänavune võistlus toimunud veebi vahendusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles