Ebaseaduslikud sillad vahetatakse välja

Eget Velleste
, reporter
Copy
Pildil olevat vana paadisilda Viljandi järve Viiratsi-poolses otsas on kasutanud nii kalamehed kui puhkajad. See sild asendatakse hiljemalt 29. maiks uuega.
Pildil olevat vana paadisilda Viljandi järve Viiratsi-poolses otsas on kasutanud nii kalamehed kui puhkajad. See sild asendatakse hiljemalt 29. maiks uuega. Foto: Elmo Riig

Maikuu jooksul vahetatakse välja Viljandi järve paadisildu. Alustuseks ehitatakse uus paadisild praegu järve Viiratsi-poolses otsas asuva ning Paadimehe silla asemele. Siis tehakse need väljavahetatavad sillad korda ja paigaldatakse kahe vana, ebaseadusliku silla asemele.

Linnavalitsuse teatel on Viljandi järvel kaks paadisilda, mille ehitus ei ole kooskõlastatud keskkonnaameti ega linnavalitsusega, ning et nende seisukord on kehv, paigaldatakse ohutuse tagamiseks hiljemalt 29. maiks samale kohale sillad, mis jäävad üle teiste paadisildade vahetusest. Ebaseaduslik sild on praegu Järve tänava piirkonnas ja Männimäe lasteaia juures mäenõlva all.

Sakala on varem kirjutanud, et need ebaseaduslikud sillad on rajatud seitse aastat tagasi ja need on aja jooksul räsida saanud. Ühel sillal on puhkajad lausa lõket teinud, mõlemal on aga pontoonid talvel jää tõttu kahjustada saanud ja vesi on rikkunud ka puitosa.

Ebaseaduslike paadisildade asemele pannakse endine Paadimehe sild ja sild, mis jääb järve Viiratsi-poolsesse otsa. Omakorda nende asemele paigaldakse uued samalaadsed plastujukitel ujuvsillad, mis kinnitatakse ankruga kaldasse. Linna korraldatud ehituskonkursil tegi pakkumise kaks firmat ning odavama neist esitas osaühing Vibur, kes küsib töö eest 8936 eurot. Teine ettevõte küsis pisut rohkem kui 10 000 eurot.

Linnavalitsuse teatel on paadisildu Viljandi järvel kokku 11, neile lisaks sõudeellingu paadisadam ning Sammulis ja Bangalo juures olev sild.

Loo esialgses versioonis oli ekslik info. Viljandi järve paadisildadest on ebaseaduslikud hoopis Järve tänava piirkonnas ja Männimäe lasteaia juures nõlva all asuv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles