Haigla lastehoid võimaldab vanematel rahuliku südamega eesliinile minna

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Laste- ja noorukitepsühhiaatria osakonnas avatud lastehoiu tegevusjuhendajad Sandra Karu (vasakul) ja Ande Pajuleht (paremal) koos õde Aili Auksimäega hoiavad lapsi tegevuses terve päeva.
Laste- ja noorukitepsühhiaatria osakonnas avatud lastehoiu tegevusjuhendajad Sandra Karu (vasakul) ja Ande Pajuleht (paremal) koos õde Aili Auksimäega hoiavad lapsi tegevuses terve päeva. Foto: Marko Saarm

Märtsi keskpaigast tegutseb Jämejala laste- ja noorukitepsühhiaatria osakonna ruumides lastehoid, mis on mõeldud Viljandi haigla personali perede noorimatele liikmetele.

«Me anname vanematele võimaluse olla rahulikult tööl ja tagame seega ka nende lastele turvalise olemise,» ütles lastehoiu juhataja Aili Auksimäe. «Tagasiside vanematelt on olnud väga hea ning lapsed viibivad lastehoius suurima hea- meelega.»

Idee Jämejalal lastehoid avada tekkis kohe, kui eriolukord kehtestati. «Polnud teada, kui suureks kriis võib paisuda, ja paratamatult peavad meedikud käima tööl ega saa endale lastega kojujäämist lubada,» rääkis Auksimäe. Tema sõnul oli haigla lastehoiu vajadusest esimesena rääkima hakanud lastepsühhiaater Madis Parksepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles