Ööpäevaga lisandus 16 nakatunut, Viljandimaal positiivseid proove ei antud

Sakala
Copy
Ööpäevaga Viljandimaal nakatunuid ei lisandunud. Üle riigi tuvastati 16 positiivset COVID-19 proovi.
Ööpäevaga Viljandimaal nakatunuid ei lisandunud. Üle riigi tuvastati 16 positiivset COVID-19 proovi. Foto: Sille Annuk

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1108 COVID-19 viiruse proovi, millest 16 ehk 1,4 protsenti osutus positiivseks. Viljandimaal ööpäevaga nakatunuid juurde ei tulnud. Koroonakaardi järgi on meie maakonnas nakatunuid 23.

Kokku on Eestis tehtud 46 281 esmast proovi, nendest 1605 ehk 3,5 protsenti on olnud positiivsed. 24. aprilli hommikukl vajas Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 103 inimest, kellest kuus oli juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 206 inimest. Ööpäeva jooksul suri Põhja-Eesti regionaalhaiglas ravil viibinud 69-aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviirusega surnud 46 inimest.

Viimase 24 tunni jooksul lisandus kõige rohkem positiivseid proovitulemusi, seitse, Harjumaal. Kolm nakatunut lisandus Ida-Viru ja Saare maakonnas. Üks uus nakatunu on ka Hiiu, Lääne-Viru ja Valga maakonnas. Statistika koostatakse rahvastikuregistri andmete põhjal.

Vanuseliselt on kogu COVID-19 levikuperioodi jooksul enim nakatunuid 55–59-aastaste hulgas. Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov ütles, et ehkki nakatunute ja haiglaravi vajavate inimeste arv on langustrendis, tuleb veel mõnda aega püsida pigem kodus ja vältida mitte-hädavajalikke kontakte. "Sotsiaalseid kontakte minimeerides jõuame ühise pingutusega peagi olukorda, kus saame järk-järgult naasta tavaelu juurde, kuid võtta kriisi õppetundidena kaasa olulised tervisekäitumise praktikad nagu haigena kodus püsimine ja sage kätepesu," lausus Popov.

Lisainfot saab terviseameti temaatiliselt kodulehelt www.terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse eriolukorra kodulehelt www.kriis.ee/et/koik-kusimused-ja-vastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles