"Koolitants" jätkub aasta teises pooles

Eget Velleste
, reporter
Copy
"Koolitantsu" festival jätkub oktoobris sealt, kus kevadel pooleli jäi. Lõppkontsert on planeeritud 15. novembriks Ugala teatrisse.
"Koolitantsu" festival jätkub oktoobris sealt, kus kevadel pooleli jäi. Lõppkontsert on planeeritud 15. novembriks Ugala teatrisse. Foto: Elmo Riig

Eesti Tantsuagentuur annab teada, et "Koolitants 2020" kontserdid jätkuvad oktoobris sealt, kus need tänavu kevadel viiruse tõttu pooleli jäid.

"Festivali meeskond soovib, et kõik "Koolitantsul" osalejad ja publik oleksid hoitud, valmis taas julgelt tantsima ning täiel rinnal festivali nautima," teatab Eesti Tantsuagentuur oma kodulehel. Seetõttu otsustati veel toimumata piirkondlikud tantsupäevad ja lõppkontsert edasi lükata aasta teise poolde.

Piirkondlikud tantsupäevad Tallinna, Ida- ja Lääne-Virumaa, Jõgeva-, Järva-, Rapla- ja Viljandimaa maakondlikelt tantsupäevadelt edasipääsenutele on 17. ja 18. oktoobril Paide muusika- ja teatrimajas. Lõppkontsert on 15. novembril Ugala teatris.

Festivali peakorraldaja Raido Bergsteini sõnul on selge, et mais ja juunis tuleb veel ettevaatlik olla ning suurtel üritustel osalemisega oodata. "Sügisel aga jätkame sealt, kus vastu kevadet pooleli jäime. Tantsutrupid, kelle piirkondlikud tantsupäevad pidamata jäid, väärivad oma lavaaega ja esinemismaagiast osa saamist. Lavastusmeeskonna väljavalitud tantsude esitajad ootavad samuti võimalust osaleda esimest korda Viljandis toimuval suurejoonelisel lõppkontserdil."

Kõik piirkondlikele tantsupäevadele ostetud piletid kehtivad uutel kuupäevadel. Soovi korral ostab korraldaja piletid tagasi kuni 20. maini.

24. aprillist etendub "Koolitantsu" virtuaalses teatrisaalis "Tants on kunst" Youtube'is igal nädalal üks Koolitantsu Kompanii tantsulavastus. Samuti saab ETV2-s järele vaadata Haapsalu ja Põlva piirkondliku tantsupäeva saadet ning Koolitantsu Kompanii tantsufilmi "Jäljed".

Laste ja noorte lavatantsufestivali "Koolitants" korraldatakse 26. korda ning tänavu keskendub see mõttele "Tants on kunst". Koolitantsu tantsupäevi ja lõppkontserti juhivad Inger ja Ott Nool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles