Pärimusmuusika keskus loodab siiski folgipeo korraldada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui varasematel aastatel on folgipidu toonud Viljandisse ligi 25 000 külalist, siis tänavu võib pidu tulla virtuaalne ning lossimäed võivad tühjaks jääda.
Kui varasematel aastatel on folgipidu toonud Viljandisse ligi 25 000 külalist, siis tänavu võib pidu tulla virtuaalne ning lossimäed võivad tühjaks jääda. Foto: Elmo Riig

Pärimusmuusika keskus loodab Viljandi pärimusmuusika festivali tänavu ära pidada ja mõtleb seejuures ühtlasi virtuaalsele festivalile. Selge on korraldajatele seegi, et välismaa esinejate asemel tuleb keskenduda kodustele muusikutele.

"Oleme endiselt valitsuse ametliku otsuse ootel selle kohta, kas ja mis tingimustel võib juulis kultuuriüritusi korraldada. Kui olukord riigis lubab, siis folgi ka korraldame, järgides kõiki seatud piiranguid ja reegleid," ütles pärimusmuusika festivali programmipealik Tarmo Noormaa BNS-ile.

Noormaa sõnul on selge, et päris tavapärasel moel seda teha ei saa ja välismaa esinejate asemel tuleb keskenduda Eesti esinejatele. "Mõtleme siiski ka alternatiivsete variantide peale juhuks, kui sel aastal festivali Viljandis korraldada ei saa. Näiteks virtuaalne festival," ütles ta ning lisas: "Seega siis lõplikku otsust veel pole, aga töö eri suundadel käib."

Tänavune festival oleks 28. ning peaks aset leidma 23.–26. juulini. Seni pole folgipidu kordagi ära jäänud ning aastatega on see muutunud aina suuremaks. Viimastel aastatel on festivalil kokku loetud ligi 25 000 külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles