Kultuurirahvas võitleb kehakultuuriga viiruse vastu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Kai Kannistu on alati olnud väga energiline ja tegus.
Kai Kannistu on alati olnud väga energiline ja tegus. Foto: Kristi Markov

Nädalatagusel Viljandimaa kultuuritöötajate veebikoosolekul otsustati eriolukorra ajal, kuu aega, ühiselt koguda kultuurikilomeetreid, et viibida võimalikult palju värskes õhus ja olla aktiivne ning tugevdada sellega immuunsust ja püsida terve.

Ettevõtmisest teada andnud Viljandimaa omavalitsuste liidu kultuurinõunik Kai Kannistu märkis, et kokkuleppe kohaselt sisestab iga osaleja oma päeva jooksul väljas läbitud kilomeetrid ühisesse tabelisse ning läbitud teekond summeeritakse. Nagu ta rõhutas, ei ole see mitte võistlus, vaid keerulisel ajal võimalus midagi koos teha.

"Tänasel jüripäeval on üsna sümboolne teha väike vahekokkuvõte: üleskutsele on reageerinud 18 inimest ning seitsme päevaga oleme koos teinud rohkem kui kaks tiiru ümber Viljandimaa. Mõõtsin kaardilt maakonna piiri pikkust ja sain tulemuseks umbes 410 kilomeetrit. Pilk tabelisse näitab, et läbitud on enam kui 881 kilomeetrit, neist 843 jalutades, 24 joostes ja 14 rattaga," edastas Kannistu ning nentis, et nii arvukas osavõtt on olnud ootamatu ning suur üllatus on seegi, et aktiivseimad on nädalaga jalutanud üle 100, ka üle 120 kilomeetri.

Lõppkokkuvõtted tehakse Kannistu sõnul 15. mai seisuga. "Kindlasti peame meeles enim kilomeetreid kogunud kultuuritöötajaid. Samas on kõik osalejad juba praegu võitnud: tervise, rahulolu ja päikese paitatud palged. Kuu aega on piisavalt pikk aeg, et enesele aja võtmine saab harjumuseks ning igapäevased retked jätkuvad," lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles