Muusik käib sõpradel pilliga külas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Perekond Trochynskyi koolivaheaega veetmas
Perekond Trochynskyi koolivaheaega veetmas Foto: Erakogu

Viimastel päevadel on Viljandis taas kuulda olnud folkpundi Svjata Vatra eestvedaja Ruslan Trochynskyi tromboonimängu. Teda on nähtud pilli puhumas oma kunagise kodu rõdul, mitmel pool aias, aga ka linnapildis. Trochynskyi elab praegu perega küll Tallinnas, ent koolivaheaega otsustasid nad siia veetma tulla.

"Selles kaunis linnas sündisid mu kolm last ja siin on palju sõpru, kellele ma tahaks mängida. Ene Sillamaa pakkus meile Männiku metsatalus elamiseks ühe majakese, sest tema teab, et muusikutel on praegu elu raske," rääkis Trochynskyi Sakalale ning rõhutas, et vanu sõpru nende õuel külastades on ta alati hoidnud nõutud kahemeetrist distantsi.

"Mängisin neile ja nad kõik olid nii tänulikud! Kes pakkus omatehtud mahla, kes muud hea kraami. Äge! Tore on tunda, et meil on palju sõpru ja et Viljandi armastab ja mäletab meid," kõneles Trochynskyi ning avaldas lootust, et ehk õnnestub tal nende kõigiga ka Viljandi pärimusmuusika festivalil kohtuda. "Laulame, suhtleme ja jagame üksteisega, mida vahepeal läbi oleme elanud," lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles