Koduköögis kokkajad peavad end registreerima

Üllar Priks
, reporter
Copy
Koduköök
Koduköök Foto: Elmo Riig

Veterinaar- ja toiduamet annab teada, et eraelamus ehk koduköögis müügi eesmärgil toitu valmistades tuleb oma tegevusest ametile teatada.

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) toiduosakonna juhtivspetsialisti Ebe Meiterni sõnul on paljud inimesed asunud oma koduköögis valmistama toitu ning seda just müügi eesmärgil. "Eraelamus toidu valmistamine on lubatud, kuid siinkohal on oluline rõhutada, et ametit tuleb oma tegevusest teavitada," selgitas Meitern.

Suurele hulgale inimestele koduköögis toidu valmistamisel tuleb tagada ohutus. "Seetõttu on oluline läbi mõelda kõik toidu käitlemise ja ohutuse seisukohast olulised nüansid ja tegevused: koostada nõuetekohane enesekontrolliplaan koos nõuetekohase dokumentatsiooniga, määrata toidule säilivusaeg, hankida teadmisi toiduohutusest ja toidu käitlemisest," kirjeldas Meitern kogu protsessi. Kui toidukäitlemise tingimused on loodud ja täidetud, tuleb ametile esitada teatis oma tegevuse kohta.

Info on VTA kodulehel eraelamu rubriigist. Kui on küsimusi või soovitakse rohkem infot, on võimalik pöörduda VTA maakondlike keskuste poole.

Koduköögis toidu valmistaja võib olla nii füüsiline kui ka juriidiline isik, kes tegeleb turustamise eesmärgil toidu valmistamisega kohas, mille põhikasutusala on eraelamu. Toidu valmistamise ja selle müügiks pakkumise puhul tuleb meeles pidada, et toit peab olema tarbijale ohutu ja nõuetekohane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles