Juhtkiri. Luba loata sõita

Sakala
Copy
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Eriolukord on elu segi paisanud ning seepärast kerkib järjest probleeme, millele enne mõeldagi ei osanud. Üks niisugune on autojuhiloa pikendamine: selleks on vaja tervisetõendit, perearstid aga praegu tervisetõendeid ei väljasta. Juht on seatud valiku ette.

Esimene valik on sõita edasi ja rikkuda seadust, lootes, et ehk on politseinikud leebed. See on ilmselt kõige parem strateegia, sest Lõuna prefektuurist laekus Sakalale info, et trahvikviitungit aegunud loaga juhile välja ei kirjutata. Seadus, mis äsja aegunud juhiloaga sõita võimaldaks, on aga alles lugemisel – see on osa niinimetatud kobareelnõust – ja jõustub aprilli lõpus.

Teine valik on auto juhtimisest loobuda eriolukorra lõppemiseni, aga see lahendus paljudele ei sobi. Auto ei ole luksusese ega mänguasi, vaid paljudel juhtudel hädavajalik tarbeese, ilma milleta ei pääse näiteks tööle, või siis on luba vajalik selleks, et tööd teha. Teisalt on meie kõigi huvides ka see, et autoroolis oleksid ainult need inimesed, kes on võimelised autot juhtima, tervisetõend ei ole pelk formaalsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles