Haigla hakkab patsiente eriarstide juurde lubama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haiglas alustatakse teisipäevast taas eriarstide vastuvõtte.
Viljandi haiglas alustatakse teisipäevast taas eriarstide vastuvõtte. Foto: Marko Saarm

Eriolukorra juhi korraldusega hakatakse teisipäevast Eestis piirangumeetmeid leevendama ning Viljandi haiglas alustatakse taas osaliselt eriarstide plaanilisi füüsilisi vastuvõtte.

"Me oleme valmis alustama teatud erialadel plaanilisi vastuvõtte," ütles Viljandi haigla ravijuht Mart Kull.

Esmalt avatakse vastuvõtt nendel erialadel, kus abi edasilükkumine võib tingida patsiendi terviseseisundi olulise halvenemise. Sel nädalal plaanitakse laiendada endokrinoloogi ja kardioloogi füüsilisi vastuvõtte.

Ambulatoorse ravi ja diagnostikakliiniku juhi Mati Kallase sõnul saab vastu võtta üksnes neid patsiente, kes pole viirusse nakatunud. Vastuvõtule kutsutud patsiendid läbivad endiselt kontrollpunkti, täidavad tervisedeklaratsiooni, neil mõõdetakse kehatemperatuuri ja nad varustatakse maskiga.

Vastuvõtte planeeritakse esialgu tunniajase intervalliga, et vältida patsientide kogunemist ootealadele. "Eriarstide ambulatoorsed füüsilised vastuvõtud toimuvad ainult patsientidele, kellel puuduvad viirushaigustele iseloomulikud tunnused palavik, külmavärinad, köha, nohu, hingamisraskused, maitse- ja lõhnataju olulised muutused ning kelle lähikontaktsete seas pole COVID-19 nakkusega isikuid," selgitas Kallas.

Füüsilisele vastuvõtule kutsub patsiendi telefoni teel eriarstikabinet. Patsiendiga võetakse ühendust. Järjekord läheb edasi sealt, kus katkes eriolukorra kehtestamisel. Samal päeval peaksid saama tehtud ka vajalikud uuringud, mis on eelnevalt telefonitsi kokku lepitud. Vastuvõttude vahed on pikemad kui tavapäraselt, sest iga visiidi järel desinfitseeritakse kabinetis neid pindu ja esemeid, mis patsiendiga kokku puutusid.

Patsientide ootealal ja haiglas liikudes peavad kõik patsiendid kandma näomaski ja sisenemisel desinfitseerima käsi. Ootealal kehtib kahemeetrise distantsi hoidmise nõue.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles