Praegu tuleb lõket tehes olla ääretult ettevaatlik

Alice Lokk
, reporter
Copy
Enamiku metsa- ja maastikupõlengute põhjustaja on inimtegevus. Kuivas looduses võib raskete tagajärgedeta lõke tekkida väga lihtsalt.
Enamiku metsa- ja maastikupõlengute põhjustaja on inimtegevus. Kuivas looduses võib raskete tagajärgedeta lõke tekkida väga lihtsalt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kevade tulek on päästeametile ikka tähendanud sagedasi väljakutseid maastiku- ja metsapõlengutele, mis on saanud alguse inimeste hooletust käitumisest. Seepärast paneb ta kõigile südamele, et lõket tehes oldaks äärmiselt ettevaatlik ja järgitaks täpselt ohutusnõudeid. 27. märtsist kehtestas päästeamet Eesti territooriumil tuleohtliku aja.

Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo vanemspetsialist Eda Mõim ütles, et kevadiste päikesepaisteliste ja soojade ilmade saabudes taimestik ja kulu kuivavad ning tuleoht looduses kasvab. «See tähendab päästjatele rohkem tulekahjusid, mis on saanud alguse hooletusest lahtise tule kasutamisel või lõkke tegemisel, millest süttivad kulupõllud ja mets.»

Nii peabki päästeamet maastikutulekahjude arvu kasvust ja ilmaprognoosidest lähtudes kehtestama igal aastal tuleohtliku aja, mis seab looduses lahtise tule kasutamiseks tavalisest rangemad reeglid. Eeskätt puudutab see lõkketegemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles