Laupäevaõhtusel politseioperatsioonil tehti Viljandimaal rohkem kui poolsada alkokontrolli

Margus Haav
, reporter
Copy
Sõidukijuhte kontrollinud politseinikud tabasid viis alkoholi tarvitanud roolikeerajat.
Sõidukijuhte kontrollinud politseinikud tabasid viis alkoholi tarvitanud roolikeerajat. Foto: Ants Liigus

Viietunnise operatsiooni käigus jälgisid politseinikud laupäeva õhtul Lõuna-Eesti eri paigus autojuhtide käitumist nii põhimaanteedel kui ka väiksematel külateedel. Avastati 22 rikkumist. Viljandimaal tehti 51 alkokontrolli, avastati üks joobes alaealine ja üks alkoholi pruukinud autojuht. 

Tartu politseijaoskonna välijuht Argo Arukase rääkis, et sihtsuunitlusega politseioperatsioon algas laupäeval kell 19, mil politseinikud üle kogu Lõuna-Eesti liikluses toimuva teravdatud pilgu alla võtsid.

"Ühtviisi jälgisid politseinikud nii suurematel maanteedel piirkiirusest kinnipidamist kui ka väiksematel külavaheteedel liiklemist," kirjeldas välijuht ja lisas, et kuigi liiklustihedus on meie teedel viimaste nädalate jooksul tunduvalt kahanenud, ei lasknud esimesed patustajad ennast kaua oodata.  

"Ajal, mil osa politseioperatsiooni kaasatud politseinikest külavaheteedel toimuvat hindas, jälgisid teised politseinikud Lõuna-Eesti suurematel maanteedel piirkiirusest kinnipidamist ning paraku ei andud sealgi toimuv eile ametnikele põhjust rõõmustamiseks," märkis välijuht. "Mõne tunni jooksul fikseeris politsei suurematel maanteedel viis kiiruseületamist ning ühel juhul sõitis politseiradarisse oma autoga 46-aastane mees, kel sõidukiirust oli vähemalt 61 kilomeetrit tunnis rohkem kui lubatud. Needki juhid võeti oma hoolimatu käitumise eest vastutusele."

Keskööl lõppenud politseioperatsiooni tulemusi hinnates nentis välijuht, et olukord liikluses võiks olla mitu korda parem ja seda iseäranis ajal, mil liiklustihedus meie teedel on võrdne aastakümnetetaguse ajaga. Ta lisas, et kellelgi ei maksa loota võimalusele, et hõreda liiklusega teel ohtlike manöövrite tegemine korravalvuritele või kaasliiklejatele märkamata jääb.  

Viietunnise politseioperatsiooni käigus kontrolliti üle kogu Lõuna-Eesti 431 juhi kainust ning tuvastati, et neist viis olid rooli istunud alkoholi tarvitanuna. Neist kolm olid raskes joobes. Lisaks avastati viis kiiruseületajat, kolm loata juhti, kolm ülevaatuseta sõidukit ja kaks muud liiklusrikkumist. Liiklusrikkumiste kõrval avastati üks joobes alaealine, üks karantiinirikkumine ning kaks liikumispiirangu rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles