E-võistumängimise võitis Marta Külaots

Margus Haav
, reporter
Copy
E-võistumängimise peapreemia võitis viiuldaja Marta Külaots. Ühtlasi tuli ta esimeseks poogenpillide kolmanda taseme grupis.
E-võistumängimise peapreemia võitis viiuldaja Marta Külaots. Ühtlasi tuli ta esimeseks poogenpillide kolmanda taseme grupis. Foto: Kuvatõmmis

Tänavuse e-võistumängimise peapreemia pälvis viiulil esinenud Marta Külaots, kes tuli võitjaks ühtlasi ka poogenpillide kolmanda taseme grupis. Esimest korda välja antud publikupreemia läks seekord 590 häälega Kertu Zahharovile.

Suur üleriigiline võistumängimine toimus tänavu erandkorras interneti vahendusel e-võistumängimise nime all. Konkursil osalemiseks saatsid eelnevalt oma video 68 noort pärimusmuusikut, kes olid jagatud eri vanuse- ja pilligruppidesse. Zoom-keskkonnas toimetanud žürii arutles saabunud videote üle terve reedese päeva, valis välja parimatest parimad ja tegi võitjad teatavaks reaalajas Viljandi pärimusmuusika aida Facebooki lehel. Žürii esimehe Villu Talsi sõnul on neil väga hea meel, et iga-aastast võistumängimist eriolukorras ära ei jäetud, vaid rasketest oludest võitu saadi.

«Žürii liikmeks olemine pani meid kõiki muidugi proovile, aga samas tõi nende lugude läbivaatamine ja pärast nende üle arutlemine mõnusat vaheldust isolatsiooniellu. Südame teeb soojaks, kui mõelda, kuidas kodudes meie oma Eestimaa pojad ja tütred mängivad lausa uskumatult suurepäraselt pärimusmuusikat,» ütles Villu Talsi pressiteate vahendusel.  

Žürii liikme Krista Sildoja sõnul oli seekordne võistumängimise kogemus päris kummaline. 

«Me siiski saime läbi ekraanide selle energia kätte. See pole mitte tavaline, et nii noores eas mängitakse oma maa pärimusmuusikat! Need lapsed on erilised terves maailmas, et nii noorelt oma maa pärimuspilli mängida oskavad. See on võimas, mis meil siin Eestis toimub!» kiitis Sildoja osalejaid.

Tänavuse žürii liikmed olid Villu Talsi, Maarja Soomre, Krista Sildoja, Kadri Lepasson, Katariin Raska, Martin Müller ja Timo Steiner.

Eri pilli- ja vanusegruppide parimad olid järgmised:

kannel – Silina Liht, Arabella Peedu, Gerda Ly Käis

torupill – Kertu Mintel, Elsbet Helena Tiitus

laul – Anett Arula, Rute Trochynskyi, Kertu Zahharov

avatud klass – Karola Puskar, Mihkel Sildoja, Kärt Pihlap

lõõtsalised – Vihur Põld, Mihkel Sildoja, Kertu Hordo

karmoška – Andro Ojakäär, Randmar Tuulemäe

poogenpillid – Martin Soovares, Triin Pihlap, Marta Külaots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles