Linnavalitsus ootab stipendiumide ja projektitoetuse taotlusi

Sakala
Copy
Stipendiumite ja projektitaotluste toetusi saab Viljandi linnavalitsusele esitada kuni 1. maini.
Stipendiumite ja projektitaotluste toetusi saab Viljandi linnavalitsusele esitada kuni 1. maini. Foto: Arvo Meeks

1. maini saab esitada Viljandi õpilas-, spordi- ja loomestipendiumi taotlusi. Samaks ajaks oodatakse linna projektitoetuse taotlusi.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul võimaldavad stipendiumid ja projektitoetused olulisi tegevusi jätkata ka kriisi ajal.

«Õppida, treenida või loominguga tegelda on praegu parim aeg ja linn saab nende tegevuste toetamisel appi tulla. Loodetavasti on inimestel eriolukorra ajal rohkesti häid mõtteid tulnud ja näeme mai alguses palju sisukaid taotlusi,» ütles linnapea pressiteate vahendusel. 

Õpilasstipendium on mõeldud üldhariduskoolides õppivale õpilasele, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi.

Stipendiumi saab taotleda Eesti Vabariigis või välisriikides õppiv või õppima asuv õpilane, kes on saavutanud tunnustuse rahvusvahelisel aineolümpiaadil või uurimistöö konkursil või saanud auhinnalise koha üle-eestilisel olümpiaadil aines, milles rahvusvahelisi olümpiaade ei toimu; õpilane, kellel on silmapaistvaid saavutusi huvihariduses ja huvitegevuses; õpilane, kelle uurimistöö on olulise tähendusega Viljandile, ning õpilane, kes õpib välisriikides enam kui kuus kuud.

Spordistipendium määratakse Viljandit või Viljandi spordiklubi esindavatele Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamisel ja populariseerimisel nii kodulinnas kui kogu maailmas. Ühte sportlast ei toetata aasta jooksul rohkem kui kaks korda.

Loomestipendium määratakse kujutava kunsti, rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal Viljandis elavatele või tegutsevatele autoritele ja esitajatele, et väärtustada ja toetada nende tegevust Viljandi kultuurielus. 

Stipendiumide taotlemiseks tuleb esitada põhjendatud taotlus koos taotleja tegevuse kirjelduse ja saavutuste loeteluga, välja tuua stipendiumi kasutamise eesmärk ja oodatav tulemus ning vähemalt üks allkirjastatud soovituskiri. Loomestipendiumi taotlemisel tuleb lisaks esitada koopia käsikirjast, kavast, maketist või muust teosest, mille teostamiseks stipendiumi taotletakse. 

Taotlusankeetide täitmisel palutakse olla hoolikas, sest puudulikult vormistatud taotlusi ei arutata. Stipendiumide puhul ei arutata taotlusi, mille esitaja on varem stipendiumi saanud, kuid jätnud esitamata selle kasutamise aruande.

Projektitoetust saab käesolevas taotlusvoorus küsida perioodil 1. maist 31. detsembrini korraldatavale projektile. Projektitoetusi saab taotleda linnavalitsuse e-keskkonnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles