Ööpäevaga lisandus 25 positiivset koroonaproovi. Viljandimaal on seis muutumatu

Sakala
Copy
Eestis tuvastati 25 uut nakatunut, Viljandimaa seis ööpäevaga muutunud ei ole.
Eestis tuvastati 25 uut nakatunut, Viljandimaa seis ööpäevaga muutunud ei ole. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1576 COVID-19 viiruse proovi, millest 1,6 protsenti ehk 25 proovi osutus positiivseks. Kokku on Eestis nüüdseks tehtud 37 594 uut proovi, nendest 1459 ehk 3,9 protsenti on osutunud positiivseks.

Terviseameti pressiteatest selgub, et 17. aprilli hommikul vajas Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 129 inimest, kellest 11 oli juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 145 inimest. Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis COVID-19 tõttu Ida-Viru keskhaiglas ravil olnud 91-aastane naine ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas ravil olnud 77-aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 38 inimest.

Kõige rohkem positiivseid proove laekus rahvastikuregistri andmete järgi Harjumaal (9) ja Saaremaal (6). Järgnesid Tartumaa ja Ida-Virumaa, kus oli neli uut positiivset proovi.

Terviseamet tuletab meelde, et SARS-cov-2 viirus levib ka neile, kes riskirühma ei kuulu. Ligi kolmandiku viimase ööpäeva positiivsetest proovidest andsid 20–29 aasta vanused  inimesed. 16. aprillil andis enam kui veerand positiivsetest proovidest 15–24 aasta vanused. Seega on kõigil inimestel väga oluline vältida kontakte ja jälgida hügieenireegleid.

Riigis väljakuulutatud eriolukorra tõttu kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles