Ettevõtja kinkis haigla vabatahtlikule jalgratta

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Monika Toots on kingitusest pisut jahmunud, kuid õnnelik, et saab nüüd täiel rinnal haiglas vabatahtlikutööd teha ning ka öövalvetes abis käia.
Monika Toots on kingitusest pisut jahmunud, kuid õnnelik, et saab nüüd täiel rinnal haiglas vabatahtlikutööd teha ning ka öövalvetes abis käia. Foto: Erakogu

Viljandi haigla andis ühismeedia kaudu teada, et tema puhastusmeeskonda kuuluv töötaja sai kohalikult ettevõtjalt kingituseks jalgratta. 

"Tänada ei tuleks mitte mind, vaid hoopis neid inimesi, kes praegu oma tervisega riskides COVID-viirusega võitlevad," ütles Viljandimaa ettevõtja Rein Kessler, kes eelmisel laupäeval haigla tublile vabatahtlikule Monika Tootsile uue jalgratta kinkis. "Tegelikult on ikkagi Monika tõeline kangelanna, mitte mina." 

Haigla puhastusmeeskonna liige Monika Toots on haigla meeskonda kuulunud selle kuu algusest, kui haigla abijõudu otsima hakkas. Et vajaduse korral võidakse teda välja kutsuda ka öösiti, otsustas Toots kiireks kohalejõudmiseks hankida endale kasutatud jalgratta ja pani ühismeediasse selleks kuulutuse. Algne plaan endale 50 euro eest sõidetav ratas leida siiski ei teostunud.

Ühel päeval sai Monika Toots aga kirja Viljandimaa ettevõtjalt Rein Kesslerilt, kes pakkus uut jalgratast 200 euroga. Et hind jäi talle siiski liiga kõrgeks, lepiti kokku väiksemas summas ning selles, et Toots läheb pärast tööpäeva lõppu rattale järele. Paraku jäi ta sellest rattast ilma, sest tal ei olnud võimalik sellele kokkulepitud ajal järele minna ning see müüdi järgmisele huvilisele.

Pikemaks kurvastamiseks siiski põhjust ei olnud, sest juba järgmise päeva hommikul sai agar vabatahtlik endale uue ratta kingitusena koju. Kessler rääkis, et kui ta oli kuulnud, millist tänuväärset tööd rattasoovija teeb, tekkis tal kehv tunne ning kuna algul pakutud ratas oli maha müüdud, ei jäänud tal enda sõnul üle muud kui sõita Tallinna ja tuua sealt uus ratas, mille ta järgmisel hommikul vabatahtlikule ka üle andis. Kuigi alguses oli Tootsi sõnul kokku lepitud, et ta soetab uue ratta 100 euroga ning maksab kinni ka transpordi, selgus kohapeal, et uus ratas on kingituseks ja mingit raha selle eest ei küsita. "Tänasime üksteist pisarates kahe meetri kauguselt ja leppisime kokku, et kohtume siis, kui viirusepuhang läbi on," ütles Toots ning lisas, et tal on tal igati hea meel Viljandi haigla vabatahtlike meeskonda kuuluda ja abivajajate aitamisse oma panust anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles