Karistuse saanud kassikägistaja on võika jäämäe tipp

Eget Velleste
, reporter
Copy
Viljandi loomade varjupaik saab aastas kümmekond väljakutset selle kohta, et mõni inimene on tahtlikult looma suhtes olnud julm. Kohtusse jõuavad need juhtumid haruharva. Pilt on illustreeriv.
Viljandi loomade varjupaik saab aastas kümmekond väljakutset selle kohta, et mõni inimene on tahtlikult looma suhtes olnud julm. Kohtusse jõuavad need juhtumid haruharva. Pilt on illustreeriv. Foto: Peter Parks

Eelmisel kuul jõustus Viljandis üle kümne aasta esimene loomapiinamise eest määratud kohtulik karistus. Ent alles ülemöödunud nädalal nägi siinse loomade varjupaiga töötaja otsast löödud näoga kassi. See juhtum nagu paljud teised ei jõua kunagi kohtusse.

Viljandi varjupaiga juhataja Siiri Mängli sõnul pärineb viimane maakonna loomapiinamise väljakutse ülemöödunud nädalast, kui kell 1.30 öösel tuli Mulgi vallast teade kassi kohta, kellel ei olnud enam nägu. «Olen 13 aastat seda tööd teinud, aga sellist vigastust nägin esimest korda,» tõdes Siiri Mängli. Ta sõitis otsekohe kassiga, kellel olid näos alles üksnes silm ja keel, maaülikooli loomakliinikusse, kuid loomaarstid ei näinud enam võimalust kassi elu päästa ning ta pandi magama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles