E-võistumängule saadeti rohkem kui poolsada videot

Alice Lokk
, reporter
Copy
Tänavusele võistumängimisele saatis video 68 osalejat. Pildil kuvatõmmis osalejate videotest.
Tänavusele võistumängimisele saatis video 68 osalejat. Pildil kuvatõmmis osalejate videotest. Foto: Kuvatõmmis

Pärimusmuusikahuviliste laste hulgas populaarne võistumängimine saab sel aastal teoks juba 12. korda, esimest korda aga interneti vahendusel e-võistumängimise nime all. Uudsetes tingimustes peetavale võistlusele saatis video 68 osalejat.

Võistumängimise peakorraldaja Margit Kuhi on suurest osalemishuvist üllatunud. Ta rääkis, et kuna aeg on keeruline ning lastel ja vanematel kodus palju koolitöödki teha, oldi valmis, et laekub vaid mõni video. "Seda rõõmsamad ja tänulikumad oleme, et osalejaid on nii nii palju. See arv on samas suurusjärgus, kui oli osalejaid eelmisel aastal Viljandis," rääkis Kuhi.

E-võistumängimine erineb varasematest selle poolest, et osalemiseks oli vajalik kohaletulemise ja publikule esinemise asemel saata kaks pärimusmuusika lugu salvestatud videotena. Üks lugudest peab pärinema esitaja kodukandist või -maakonnast või olema muud moodi mängijaga seotud, teine võib olla vabalt valitud pärimusmuusika pala.

E-võistumängimisele saadetud videod on kõigile vaatamiseks üles laetud Eesti pärimusmuusika keskuse Youtube'i kanalile. "Oli küll paar last, kelle vanemad ei soovinud, et me videod avalikku keskkonda üles laeme. Arvestasime sellega ja nii näevad neid videoid vaid žürii liikmed," ütles Kuhi.

Videod saadetakse eelvaatamiseks ja -hindamiseks võistumängimise žüriile, kus on muusikud, muusikapedagoogid ja pärimusmuusika asjatundjad. Nii kuuluvad žüriisse näiteks pärimusmuusik Villu Talsi, helilooja Timo Steiner, Mooste rahvamuusikakooli juht Krista Sildoja, laulja Maarja Soomre ja teised. E-võistumängimise päeval koguneb žürii interneti vahendusel ja vaidleb selgeks parimatest parimad.

Sel korral on võistumängimisel avatud ka publikuhääletus ja valitakse publiku lemmik. Selleks tuleb Eesti pärimusmuusika keskuse Youtube'i kanalil oma lemmikmuusiku video all vajutada "Meeldib"-nuppu. Oma lemmiku poolt hääletamine lõpeb 17. aprillil kell 13. Kõik võitjad ja vanuserühmade parimad hõigatakse žürii poolt reaalajas välja Eesti pärimusmuusika keskuse Facebooki lehel 17. aprillil kell 15.

Konkursi parimad saavad võimaluse üles astuda Viljandi pärimusmuusika festivalil. Võistumängimise eripreemiad saadavad potentsiaalikad noored suvistesse ETNO laagritesse, lisaks saavad iga pilli- ja vanuserühma parimad ühe pillitunni mõnelt žürii liikmelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles