Kelmid üritavad telefoni teel müüa terviseameti nimel sõeluuringut

Alice Lokk
, reporter
Copy
Terviseamet hoiatab kelmide eest, kes pakuvad telefoni teel tasulist sõeluuringut.
Terviseamet hoiatab kelmide eest, kes pakuvad telefoni teel tasulist sõeluuringut. Foto: Dmitri Kotjuh

Terviseamet hoiatab, et tema nimel tehakse telefoni teel libapakkumisi osaleda tasulises sõeluuringus. Terviseamet ei müü kunagi midagi telefoni teel ja soovitab sellised kõned jätta tähelepanuta.

Pressiteade sedastab, et terviseametini jõudis info murelikult inimeselt, kes oli saanud kõne, milles helistaja esitles end terviseameti esindajana ja pakkus 37 eurot maksvat sõeluuringu proovi, mis saadetakse soovijale koju. See on pettus, millega terviseamet seotud ei ole. Terviseameti Põhja regiooni nõunik Mihkel Näks selgitas, et terviseamet ei tee kunagi telefoni teel ühtegi pakkumist ja seega tasub sääraseid kõnesid ignoreerida.

Närviline aeg on väga soodne petturitele, kes kasutavad ära inimeste muret nii enda kui ka oma lähedaste tervise pärast. Seega tasub praegu igasugustesse pakkumistesse suhtuda kriitiliselt.

Ühtlasi tuletab terviseamet meelde, et praegu ei ole ühtegi usaldusväärset kodust proovi COVID-19 tuvastamiseks. Eestis on viirushaiguse COVID-19 tuvastamise võimekus terviseametil, Tartu ülikooli kliinikumi, Synlabi, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Viru keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Pärnu haigla ja Kuressaare haigla laborites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles