Ugala jagas preemiaid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carita Vaikjärv
Carita Vaikjärv Foto: Jaanus Laagriküll

Reedel pidas Ugala teater oma 92. aastapäeva. Lõppenud aastale ja eelmisele hooajale tagasi vaadates hindas teatrijuht Hillar Sein, et need olid igati head.

«Mina olen rahul, sest kõik, mis me plaanisime, sai ka teoks,» sõnas Sein. «Väga hea meel on Meleskis toimunud suvelavastuse ja sellega seoses saadud muinuskaitseameti tunnustuse üle. Samuti olen rahul, et koostöö kultuuriakadeemiaga sai teoks ja muusikal «Inetu!» jõudis lavale,» loetles ta.

Suurt heameelt tundis teatrijuht selle üle, et publiku hulk on kasvanud. 2011. aastal andis Ugala teater 241 etendust. Vaatajaid oli aasta jooksul 57 250, mida on 2010. aastaga võrreldes 13 656 võrra rohkem. «See on ikka väga suur hüpe!» rõõmustas ta.

Eilsel sünnipäevapeol jagati kätte traditsioonilised Ugala kolleegipreemiaid. Parima lavastaja preemia sai Tanel Ingi debüütlavastuse «Väike raha» eest.

«Taneli üle on küll väga hea meel! Tema esimene lavastus on igati õnnestunud,» kiitis Hillar Sein. «Ta tegi nii-öelda otsa lahti, sest tema tuules tõid oma esimese lavastuse välja Martin Mill ja Kadri Lepp ning õige pea on oodata Janek Vadi esimest lavastust,» rääkis teatrijuht.

Parimaks kujundajaks hindasid kolleegid kunstnik Jaanus Laagrikülli, kes aitas 2011. aastal lavale «Väikese raha», «Kollase noole», «Duetid» ja «Kardemoni linna röövlid».
Parima näitlejanna preemia sai Carita Vaikjärv, kes mängib lavastustes «Duetid», «Postmodernsed leibkonnad» ja «Kollane nool».

Parimaks näitlejaks hinnati Indrek Sammul, kellel on roll lavastustes «Amadeus», «Meeste kodu» ja «Minu isa 20 aastat hiljem».

Parim lavastust teenindav ja ettevalmistav töötaja on kunstnik-dekoraator Taimi Põlme. Parim maja ja publikut teenindav töötaja on klienditeenindaja Elvi Toom. Südamega tehtud töö preemia sai avalike suhete juht Kairi Leivo.

Preemia pälvisid ka eelmise aasta jooksul enim etendusi andnud näitlejad Aarne Soro (88 etendust) ja Carita Vaikjärv (91 etendust).

Uuelt aastalt ootab Hillar Sein ikka seda, et publik Ugala üles leiaks ning plaani võetud tööd õnnestuksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles