Aastaid ootel olnud seikluslinnak valmib suve lõpuks

Eget Velleste
, reporter
Copy
Peep Tobreluts näitab Viljandi huvikooli ja Kesklinna kooli vahelist platsi, kuhu kerkib seikluslinnak.
Peep Tobreluts näitab Viljandi huvikooli ja Kesklinna kooli vahelist platsi, kuhu kerkib seikluslinnak. Foto: Marko Saarm

Viljandi mulluse kaasava eelarve konkursi võiduprojekt, roheline seikluslinnak huvikooli ja Kesklinna kooli vahel peaks praeguse plaani kohaselt valmis saama augusti lõpuks. Neljal korral sellele konkursile esitatud projekti eestvedaja Peep Tobreluts kiitis töö kulgu ning nentis, et värskemate andmete saamiseks on uuesti mõõdistatud linnakuala pinnas ja uuritud parasiitide hulka selle kandi liivakastides.

Huvikooli keskkonnahariduse õpetaja Peep Tobreluts selgitas, et õppetöö osana osalesid huvikooli lapsed Tartu ülikooli doktorandi Ants Tulli uurimuses. Tull analüüsib, kas liivakastides leidub kodulooma väljaheidetest jäetud tüvestajaid, mis võivad tekitada inimestele haigusi. Tobrelutsu sõnul on praeguseks kümmekonnast piirkonna liivakastist proovid võetud. Tulemused peaksid selguma aprilli lõpus ja neid on võimalik kasutada rohelise linnaku kasuks. «Saame olla eelteadlikud, kas meil on piirkonnas probleem näiteks kassidega, kes käivad liivakastides häda tegemas,» lausus Tobreluts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles