Viljandimaal kasvas töötute arv Eesti keskmisest kiiremini

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viimastel nädalatel on töötute arv Eestis koroonaviiruse tagajärjel suurenenud.
Viimastel nädalatel on töötute arv Eestis koroonaviiruse tagajärjel suurenenud. Foto: Toomas Huik

Töötukassa andis teada, et registreeritud töötute arv kasvas möödunud nädalal varasemaga võrreldes veidi aeglasemalt ja esitati ka vähem koondamisteateid. Töötute arv Eestis kasvas nädalaga viis protsenti. Viljandimaal oli 5. aprillil töötukassa andmetel 1075 töötut, 12. aprillil oli neid aga juba 1138. See annab töötuse kasvuks Viljandimaal 5,9 protsenti, mis on riigi keskmisest üsna palju suurem.

Registreeritud töötus kasvas nädalaga peaaegu kõikides maakondades, erandiks vaid Hiiumaa. 12. aprillil oli töötuna arvel 44 821 inimest. Registreeritud töötuse määr on 6,9 protsenti. Viljandimaal on see veidi madalam: töötuid viljandimaalasi on 5,7 protsenti. Kõige kõrgem on töötuse määr Ida-Virumaal, kus see on 12,4 protsenti, ning kõige madalam Hiiumaal, kus see on neli protsenti.

Läinud nädalal võeti töötuna arvele 2377 inimest. Lisandunud uute töötute arv oli kolmandiku võrra väiksem kui aprilli esimesel nädalal, mil võeti arvele üle 3709 töötu.

Eriolukorra kehtestamise algusest on töötuna arvele võetud 11 198 inimest ja registreeritud töötus on kasvanud 22 protsenti. Kõige enam on uusi töötuid alates eriolukorra algusest lisandunud kaubanduse ja klienditeeninduse, ehituse ning toitlustuse, majutuse ja ürituste korralduse tegevusalalt.

Töötasu hüvitise avalduse esitas esimesel taotlemise nädalal 4301 asutust, kes taotlesid töötasu hüvitamist kokku 25 624 inimesele. Esimesed väljamaksed tegi töötukassa 8. aprillil.

Hüvitist määrati möödunud nädala jooksul 3907 asutuse 22 876 töötajale. Määratud töötasu hüvitise kogukulu on praegu 19 047 086 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles