Ööpäevaga lisandus 46 koroonaviiruse juhtu. Viljandimaal uusi nakatunuid ei leitud

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandis saab koroonaviiruse proovi andma minna perearsti saatekirja ja autoga turu parklas asuvasse punkti.
Viljandis saab koroonaviiruse proovi andma minna perearsti saatekirja ja autoga turu parklas asuvasse punkti. Foto: Elmo Riig

Eestis on tuvastatud 1304 uude koroonaviirusesse nakatunud inimest. Ööpäeva jooksul Viljandimaal uusi nakatunuid ei leitud ja kolmandat päeva järjest ei surnud selle viiruse tagajärjel Eestis ainsatki inimest.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1574 COVID-19 proovi ning neist 46 ehk ligi kolm protsenti osutus positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks analüüsitud 29 456 proovi ning positiivseks on nendest osutunud 1304 ehk neli protsenti.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Saaremaal (25) ja Harjumaal (12). Ida-Virumaal lisandus viis ja Võrumaal kaks juhtu ning Pärnumaal üks juht. Ühe nakatunu puhul ei ole rahvastikuregistris maakonna tunnust antud.

Sel nädalal uuendas terviseamet proovivõtustrateegiat: alates 8. aprillist said perearstid õiguse põhjendatud kahtluse korral suunata proovi andma kõik koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesed sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest.

11. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 146 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 93 inimest. Viimase ööpäeva jooksul uutest COVID-19 tagajärjel surnud inimestest ei teatatud, kokku on see haigus Eestis võtnud 24 inimese elu.

Viljandimaal on nakatunuid tuvastatud 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles