Saada vihje

Sööme sõnu. Riisiga kartuli vastu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riisipada kanaga
Riisipada kanaga Foto: Üllar Priks

Ma olen kogu aeg rohkem kartuli usku mees olnud. Mis saab tatar või riis ühe korraliku pannitäie praekartuli või ahjus mõnusa rosmariinioksakesega küpsenud kartulilaevukeste vastu? Kui ajad on vaesed, vajab kartul justkui kõige vähem kõrvalt utsitamist, et maitsemeelele rõõmu valmistada. Ega neid praeguse aja tudengeid teagi, aga minu ajal sai ka kõige sügavamatest madalseisudest koti kartuliga välja purjetatud.

Ma olen kogu aeg rohkem kartuli usku mees olnud. Mis saab tatar või riis ühe korraliku pannitäie praekartuli või ahjus mõnusa rosmariinioksakesega küpsenud kartulilaevukeste vastu? Kui ajad on vaesed, vajab kartul justkui kõige vähem kõrvalt utsitamist, et maitsemeelele rõõmu valmistada. Ega neid praeguse aja tudengeid teagi, aga minu ajal sai ka kõige sügavamatest madalseisudest koti kartuliga välja purjetatud.

Kommentaarid
Tagasi üles