Sööme sõnu. Riisiga kartuli vastu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Riisipada kanaga
Riisipada kanaga Foto: Üllar Priks

Ma olen kogu aeg rohkem kartuli usku mees olnud. Mis saab tatar või riis ühe korraliku pannitäie praekartuli või ahjus mõnusa rosmariinioksakesega küpsenud kartulilaevukeste vastu? Kui ajad on vaesed, vajab kartul justkui kõige vähem kõrvalt utsitamist, et maitsemeelele rõõmu valmistada. Ega neid praeguse aja tudengeid teagi, aga minu ajal sai ka kõige sügavamatest madalseisudest koti kartuliga välja purjetatud.

Ma olen kogu aeg rohkem kartuli usku mees olnud. Mis saab tatar või riis ühe korraliku pannitäie praekartuli või ahjus mõnusa rosmariinioksakesega küpsenud kartulilaevukeste vastu? Kui ajad on vaesed, vajab kartul justkui kõige vähem kõrvalt utsitamist, et maitsemeelele rõõmu valmistada. Ega neid praeguse aja tudengeid teagi, aga minu ajal sai ka kõige sügavamatest madalseisudest koti kartuliga välja purjetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles