Riik premeeris ka siit kandi sportlasi stipendiumiga

Priscilla Õmblus
Copy
Ühe Viljandimaa sportlasena teenis riikliku spordipreemia Viljandi HC käsipallur Mihkel Lõpp.
Ühe Viljandimaa sportlasena teenis riikliku spordipreemia Viljandi HC käsipallur Mihkel Lõpp. Foto: Elmo Riig

Stipendiumi said käsipallur Mihkel Lõpp, ratsutaja Gunnar Klettenberg, kergejõustiklane Kätlin Tõllasson ja saalihokimängija Diana Klavan. Kaks esimesena mainitut on seniajani Viljandimaaga tihedalt seotud: Mihkel Lõpp on Viljandi HC üks põhimängijaid ja Gunnar Klettenberg elab ja treenib Viljandimaal. Teised nimetatutest on küll siit kandist pärit, ent treenivad ja võistlevad suuresti kas mujal Eestis või välismaal. Näiteks kettaheitja Kätlin Tõllasson elab põhiliselt Tallinnas ja Diana Klavan mängib Soome meistriliigas TPS Salibandy ridades.

2020. aasta teiseks poolaastaks eraldati riiklik spordistipendium 77 sportlasele kogusummas 64 680 eurot. Ühe stipendiumi suurus on 840 eurot. 2020. aasta riigieelarves oli spordistipendiumide jaoks ühtekokku 124 900 eurot.

Spordistipendium on sportlike tipptulemuste stimuleerimiseks mõeldud riiklik toetus, mida kultuuriministeerium eraldab kaks korda aastas. Stipendiumi määramisel arvestati eelkõige olümpiaalade rahvusvahelistel tiitli- ja suurvõistlustel saavutatud tulemusi, spordialaliidu seisukohti ning sportlase professionaalset suhtumist püstitatud eesmärkide realiseerimisse.

Tähtajaks laekus kultuuriministeeriumile stipendiumide määramise ettepanekuid 36 spordiorganisatsioonilt ja kandidaate esitati kokku 159.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles