Pealinna ei lähe uuest nädalast ühtegi liinibussi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Hansa Bussiliinid Viljandist enam ei sõida.
Hansa Bussiliinid Viljandist enam ei sõida. Foto: Elmo Riig

Viljandi ja Tallinna vahel kaob pühapäevast bussiühendus, sest seni sel liinil ainsana sõitma jäänud Hansa Bussiliinid suleb nädala lõpust kõik Viljandist väljuvad kaugliinid.

«Tulenevalt sõitjate vähesusest ning soovist hoida oma bussijuhte,» põhjendas otsust Hansa Bussiliinide juhataja Madis Lepp.

Veel kuu aega tagasi väljus Hansa Bussiliinidel Tallinna ja tuli sealt tagasi iga päev kaheksa bussi ning neile lisandus veel vähemalt sama palju teiste ettevõtete busse. Pärast eriolukorra kehtestamist vähenes sõitjate arv Lepa sõnul drastiliselt. Sõitude arvu vähendati poole võrra ja liinile jäid väikesed bussid.

«Need meetmed pole kahjuks tulemust andnud. Bussidesse on jäänud üksikud sõitjad, samuti on ette tulnud, et terve teekonna vältel pole ühtegi sõitjat,» nentis Lepp. «Kõik linnadevahelised bussiliinid töötavad isemajandaval põhimõttel ja kui pole piletitulu, pole ka raha, et kulusid katta.»

Nii tekib pühapäevast olukord, kus bussipileteid vahendava veebiportaali Tpilet andmetel saab Viljandist pealinna vaid auto või rongiga. Tartusse sõidab esmaspäeval kaks ja Pärnusse kolm bussi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles