Viljandi linnapea: töötame nüüd kriisirutiinis

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi raekoja uks on kuu aega olnud suletud. Uksel on kõigi ametnike telefoninumbrid ja vastuvõtuajad.
Viljandi raekoja uks on kuu aega olnud suletud. Uksel on kõigi ametnike telefoninumbrid ja vastuvõtuajad. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsuse töö on jõudnud kriisirutiini, mis tähendab pidevaid veebikoosolekuid, igapäevast kriisikomisjoni kogunemist ning eriolukorra reeglite kontrollimist. Ükski tavatöö linnapea kinnitusel tegemata ei jää.

Kui tavaelule iseloomulikku tööd on eriolukorra ajal vähemaks jäänud, siis palju uutest reeglitest tulenevat tegevust on lisandunud. Linnapea Madis Timpson tunnistas, et on pidanud viimaste nädalate jooksul selgeks õppima uusi arvutiprogramme, mida kasutatakse veebikoosolekute pidamiseks, korraldama baaris kontrolli, et seal pärast kella 22 alkoholi ei müüdaks, ning leidma paarkümmend vabatahtlikku, kes kontrollisid hiljutisel pensionipäeval, et sularahaautomaatide juures rahvast ei koguneks.

Lisaks on tulnud kriitiliselt üle vaadata linna rahakott, kust esimene miljon eurot on mõttes juba ära kustutatud. Valmis ollakse 35 miljoni suuruse eelarve kuni kolme miljoni suuruseks kärpeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles