Abja haigla 99-aastasel hoolealusel leiti koroonaviirus (4)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Selles majas asub Abja haigla hooldusosakond, kõrval paiknevas hoones on tervisekeskus, mille kolmandal korrusel on haigla ruumid.
Selles majas asub Abja haigla hooldusosakond, kõrval paiknevas hoones on tervisekeskus, mille kolmandal korrusel on haigla ruumid. Foto: Elmo Riig

Läinud laupäeval võeti Abja haiglas koroonaviiruse proov kõigilt töötajatelt, patsientidelt ja hoolealuselt ning haigus leiti eakal hoolealusel. Kokku võeti 96 proovi.

Abja haigla tellis 99-aastasele hoolealusele, kelle proov oli positiivne, kordusproovi. Juhataja nentis, et viiruse avastamine oli ebameeldiv üllatus, sest asutus on teinud kõik selle ärahoidmiseks. "Hoolealune saabus 24. jaanuaril, esmalt raviosakonda, seejärel üldhooldusosakonda. Viimati käis tal 8. märtsil põgusalt külas tütar. Ka temalt võeti proov, mis osutus negatiivseks," rääkis juhataja.

Ta toonitas, et kõik teised proovid olid negatiivsed, ja lisas, et hoolealusel, kelle proov oli positiivne, pole haigusnähte.

"Meie hooldushaigla on gripiviiruse ennetamise eesmärgil juba 7. veebruarist isoleeritud ning kehtib külastuskeeld. Maja tervikuna on olnud karantiinis 5. märtsist ning 16. märtsil lisandus pakkide vastuvõtmise keeld. Tegime kõik viiruse ärahoidmiseks, instrueerisime aegsasti kõiki töötajaid ning oleme kaitsevahendeid kasutanud," lausus juhataja.

99-aastane hoolealune, kellel viirus leiti, on isoleeritud. Kogu haiglas on võetud kasutusel meetmed, mille terviseamet on koroonaviiruse avastamise puhul kehtestanud. "Anname endast kõik, et viirus edasi ei leviks," sõnas Kairit Luisk.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles