Leivakombinaadist koidab akadeemiale hea uudis

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli nõukogu on otsustanud osta endise Vilma leivakombinaadi hoone ja ehkki asjaosalised ametliku info andmisega veel ootavad, kolib suur osa kultuuriakadeemiast tulevikus tõenäoliselt sinna.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia haldusdirektor Tonio Tamra ütles, et ülikooli nõukogu langetas Turu tänav 7 kinnistu ostmise otsuse 16. detsembril.

«99-protsendilise tõenäosusega võib öelda, et viime tulevikus suure osa kultuuriakadeemia tegevusest sinna,» lausus Tamra. Parajasti töötab ta kunagisele kombinaadihoonele välja ruumiprogrammi.

Kultuuriakadeemia kommunikatsiooni- ja projektitalituse juhataja Signe Susi selgitas, et ruumipuudus on akadeemiat juba ammu vaevanud ning pikka aega on sellele otsitud võimalikult head lahendust. Turu tänava kinnistu sobib akadeemiale Susi hinnangul väga hästi.

«Selle kinnistu kasutuselevõtust võidaks nii akadeemia kui linn, sest üks suur hoone ei jääks niisama seisma,» tõi ta välja.

Vilma endise hoonega seotud üksikasju ei soovinud ei Tonio Tamra ega Signe Susi esialgu meediaga jagada.

«Seekord ei kaaguta me enne, kui muna on munetud,» lausus Tonio Tamra ning lisas, et hoone ostuakt allkirjastatakse jaanuari jooksul. Siis saadetakse laiali ka ametlik pressiteade.

Signe Susi sõnul avastati kombinaadihoone müügipakkumine möödunud suvel kinnisvaraportaali kaudu. Hoone müüja on tema sõnul avalikkusele tundmatu haldusfirma. Kinnistu hinna osas Susi sõnul läbirääkimised veel käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles