Töötukassa alustas töötasu hüvitiste väljamaksmist

Priscilla Õmblus
Copy
Eesti töötukassa alustas kolmapäevast töötasu hüvitiste väljamaksmist.
Eesti töötukassa alustas kolmapäevast töötasu hüvitiste väljamaksmist. Foto: Elmo Riig

Eesti töötukassa teatas, et alustas tänasest töötasu hüvitiste väljamaksmist neile, kes on selle saamise taotluse teinud. Tänaseks oli töötasu hüvitise taotluse esitanud 2663 tööandjat, hüvitist taotletakse 15 382 töötajale.

Töötasu hüvitist makstakse töötajale, kelle tööandja tegevus on erakorralistest asjaoludest tulenevalt oluliselt häiritud. Hüvitis tagab töötajatele sissetuleku ning aitab tööandjatel ajutised raskused üle elada, et ei peaks töötajaid koondama või tegevust lõpetama.

Esimeste hüvitiste summa oli üle 686 300 euro bruto ja keskmine hüvitise suurus 660 eurot bruto. Taotlus rahuldati 173 tööandjal, kelle juures töötab kokku 1039 inimest.

Töötasu hüvitise taotlusi menetletakse ja hüvitisi makstakse välja taotluste saabumise järjekorras. Väljamakseid teeb töötukassa igal tööpäeval.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul võtab töötasu hüvitise taotluses esitatud andmete kontrollimine aega mõned päevad, vajadusel küsib töötukassa tööandjalt lisainfot. "Kui kõik on korrektne, siis saavad nii töötaja kui tööandja otsuse oma e-postkasti ja üldjuhul makstakse hüvitis järgmisel tööpäeval töötaja pangakontole," lisas ta.

Töötasu hüvitise taotlus tuleb esitada töötukassa iseteenindusportaalis e-töötukassa. Taotluse esitab tööandja või volitatud isik. Hüvitis kantakse töötaja pangakontole.

Töötukassa alustas töötasu hüvitise taotluste vastuvõtmist esmaspäeval. 

Töötukassa hüvitab töölepinguga töötajale 70 protsenti tema varasemast keskmisest palgast, aga mitte rohkem kui 1000 eurot kuus bruto ja mitte vähem, kui on alampalk. Tööandja on kohustatud maksma töötajale, kes saab töötasu hüvitist, brutotöötasu vähemalt 150 eurot. Tööandjal tuleb oma osa välja maksta enne taotluse esitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles